Aardappeloogst 2021

Inside Aardappel

Termijnmarkt positief, fysieke markt verbaasd

De aardappeltermijnmarkt heeft in een nieuwe handelsweek duidelijk de corona-angst van zich afgeschud. Het aprilcontract noteerde vlot hoger. De fysieke markt zette wel een stap terug, wat te maken heeft met een aflopende (af land) oogst.
15 November 2021

Inside Aardappel

Corona-angst merkbaar op aardappeltermijnmarkt

Aangescherpte maatregelen en hogere besmettingscijfers zorgen voor angst op de aardappeltermijnmarkt. Toch is een grote koersdaling afgewend. In de fysieke markt draait de fritesmotor op volle toeren. Kopers zijn gretig, zo is ook merkbaar in het fysieke prijsniveau.
8 November 2021

BB TV Cor Pierik

Wat valt op aan de voorlopige oogstraming?

De aardappeloogst valt tegen dit jaar, maar de gemiddelde uienteler mag niet klagen. Er worden maar liefst een vijfde meer uien geoogst. Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS, gaat in BB Feiten in op wat opvalt aan de voorlopige oogstraming.
8 November 2021
aardappelen aardappeloogst agria

Inside Aardappelen

Spaanse aardappeloogst biedt exportkansen

Niet eerder was het areaal aardappelen in Spanje zo klein als in 2021. Dit resulteert in de kleinste oogst sinds 2018. Er zijn vooral minder late aardappelen geoogst voor de bewaring in het noorden van Spanje. Wat betekent dit voor de vraag naar aardappelen en kan Nederland hiervan profiteren?
5 November 2021

Inside Aardappel

Sterke onderstroom in aardappelmarkt

Kijkend naar de fysieke markt en naar de vraag in de markt, is er een sterke onderstroom in de aardappelmarkt. Die vertaalt zich echter nog niet naar de termijnmarkt, constateert DCA-marktexpert Edwin Burgers.
1 November 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst transport

Inside Aardappelen

Elke kilo aardappel telt en is nodig

Het huidige seizoen in de EU-4 landen is er een van minder areaal een gemiddeld lagere hectareopbrengst en ten opzichte van het pre-corona tijdperk een meer dan herstelde fritesverwerking. Dat zorgt ervoor dat de markt aanvoelt als een snelkookpan waarvan de deksel (lees marktprijs) los begint te raken.
29 Oktober 2021
aardappeloogst rooien

Inside Aardappelen

Wat is de oorzaak van kleinere aardappeloogst?

De bruto opbrengst van consumptieaardappelen valt dit jaar lager uit dan vorig jaar. De blijkt uit de vandaag (donderdag 28 oktober) gepubliceerde oogstraming van het CBS. Hoeveel lager valt de oogst uit en komt dat door het kleinere areaal of vallen de opbrengsten ook lager uit?
28 Oktober 2021
pootgoed pootaardappel zetmeelpootgoed

Inside Aardappelen

Kwart van aardappelen nog te rooien in België

Met de novembermaand in zicht, is de aardappeloogst in België volgens de berichten met ruim 70% gevorderd. Dat betekent dat er nog altijd ruim een kwart in het land staat.
27 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden