Transitie

aardappelen windenergie windturbine windmolen energie beregening

Analyse Energie

Olieproductie stijgt en groot aanbod van stroom

Nieuws over toenemende olieproductie drukt de olieprijs deze week. Redelijk goede economische vooruitzichten doen daar niets aan af. Het Internationale Energie Agentschap (IEA) roept op om onmiddellijk te stoppen met investeren in fossiele energiebronnen. En de elektriciteitsmarkt is in de ban van het stormachtige weer.
21 Mei 2021
olie

Analyse Energie

Olieprijs stabiliseert en haalt 70 dollar niet

De olieprijs is aan een gestage opmars bezig. De $70 grens was in zicht, maar de markt had niet voldoende momentum om deze psychologische grens te doorbreken. Verder wordt de elektriciteitsmarkt nog steeds gekenmerkt door flinke schommelingen en hopen ondernemers in de duurzame energie op een snelle kabinetsformatie. Onzekerheid over kabinetsbeleid remt volgens hen namelijk de energietransitie.
7 Mei 2021
zaaien biologisch groenbemester

Nieuws Politiek

Partijen nog ver uiteen bij verduurzaming

Dat de landbouw een verduurzamingslag moet maken, staat buiten kijf voor de politici van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Zij namen gisteren (maandag) deel aan een verkiezingsdebat over de transitie naar een duurzamere landbouw. Hoe deze verandering moet worden ingezet en hoe snel ze moet plaatsvinden, blijft een punt van discussie.
2 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox