Aardappelareaal 2021

aardappelen Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Aardappelareaal VS groeit dit seizoen

Naar verwachting groeit het areaal aardappelareaal in de Verenigde Staten na een forse verlaging afgelopen jaar. Toch wordt het niveau van 2019 niet behaald. De grootste groei zit in de fritesaardappelteeltgebieden. Verwerkers hebben uitbreidingsplannen en daar zijn aardappelen voor nodig.
26 Maart 2021
aardappelen akkerbouw Verenigde Staten aardappelen poten

Inside Aardappelen

Amerikaanse teler in de knel met kostprijs

Net als hun Europese collega's hebben Amerikaanse aardappeltelers een bijzonder voorstel op het bureau liggen. Meer aardappelen tegen lagere prijzen. Met fors gestegen inputkosten en een aantrekkelijke granenmarkt is het de vraag welke keus akkerbouwers de komende weken gaan nemen. Dat kan het areaal sterk beïnvloeden maar biedt het ook exportkansen?
22 Maart 2021
aardappelen Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Contractonderhandelingen VS zitten muurvast

Amerikaanse aardappelverwerkers lukt het niet om tot goede afspraken te komen met telers in het land. Terwijl de eerste aardappelen al in de grond zitten, hebben beide partijen nog geen overeenstemming bereikt over het prijsniveau voor oogstjaar 2021.
8 Maart 2021
aardappelen spuiten gewasbescherming

Inside Aardappelen

Schokkende trendbreuk in aardappelareaal

Het areaal fritesaardappelen in de EU-5 en Polen vertoont dit jaar een schokkende trendbreuk. Eind vorig jaar - voor het contracteren van oogst 2021 - werd binnen de aardappelsector een kleine daling van het Europees aardappelareaal geraamd van 2% tot hooguit 5%. Een analyse van de marktexperts van DCA leert dat deze situatie echter...
5 Maart 2021
aardappelen Engeland verenigd koninkrijk

Inside Aardappelen

Fritesaardappelen stabiel in Brits aardappelareaal

Naar verwachting daalt het aardappelareaal in het Verenigd Koninkrijk dit seizoen. Deze daling wordt vooral verwacht in het segment voor verse frites en tafelaardappelen. De teelt van industrieaardappelen voor frites en chips blijft stabiel.
2 Maart 2021
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Inside Aardappelen

Wat doet Franse voorraad met areaalverwachting?

Terwijl de fysieke aardappelmarkt duidelijk een vraagmarkt is en de markt stijgt, blijft de voorraad Franse tafel- en fritesaardappelen ongekend hoog. Dat blijkt uit cijfers van telersorganisatie UNPT. Vooral de voorraad fritesaardappelen is fors hoger door een grote oogst en minder vraag tot begin dit jaar. Wat doet dat met het areaal?
22 Februari 2021
aardappelen spuiten frankrijk

Inside Aardappelen

Leidt dure tarwe wel tot minder aardappelen?

Tarwe van €200 of €250 is geen vetpot, maar de input is ook minimaal. Loont zo'n soort boerensabbatical, in plaats van een aardappelen telen? Veel akkerbouwers maken ongetwijfeld zo'n afweging. Wanneer we kijken naar de historie, is er dan correlatie te vinden tussen het areaal consumptieaardappelen en die van tarwe?
10 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden