Varkensvleesexport 2021

dollar Boerenbusiness

Inside Varkens

'Duitse slachterij verliest 50 tot 70 euro per varken'

De Duitse vakbond voor Varkenshouders (ISN) had afgelopen donderdag (4 november) haar jaarlijkse ledenavond. Een aantal afgevaardigden van middelgrote slachthuizen spraken op deze avond en deden uit de doeken hoe beroerd de huidige situatie op de Duitse varkensmarkt volgens hen is.
9 November 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvlees in China uit de gratie, consumptie lager

Kredietbeoordelaar en marktonderzoeksbureau Fitch heeft een nieuw rapport uitgebracht over de perspectieven op de Chinese markt voor varkensvlees. Het schetst voor producenten en exporteurs een somber beeld.
5 November 2021
Chinese economie vrachtschip

Nieuws Varkens

Teloorgang Chinese inkoop varkensvlees in beeld

Er wordt al lang over gesproken, maar nieuwe cijfers van het Chinese ministerie van Landbouw brengen het nu duidelijk in beeld: de import van varkensvlees is aan een ware duikvlucht bezig.
25 Oktober 2021
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkensvlees

Kan ons varkensvlees nieuwe afnemers vinden?

De Europese varkenssector kampt met historisch lage prijzen waar de hele keten hinder van ondervindt. Hoewel de oorzaken divers zijn, is het plotselinge wegblijven van Chinese inkopers een van de belangrijkste redenen voor de zwakke prijsvorming. Boerenbusiness maakte een overzicht van de kwetsbare Europese exportpositie in vergelijking met de beter gespreide Amerikaanse. We vroegen insiders in de vleeshandel naar de huidige gang van zaken en de perspectieven op de wereldmarkt.
14 Oktober 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Filipijnen zijn lichtpuntje voor export varkensvlees

Een klein lichtpuntje voor Europese varkensvleesexporteurs: de varkensvleesimport van de Filipijnen, na China de belangrijkste afnemer, nadert een hoogtepunt. De varkensstapel in het land is zwaar getroffen door uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Dit voorjaar maakte de president van het land, Duterte, al bekend de invoer van varkensvlees flink te willen verhogen om prijsstijgingen te beperken. 
11 Oktober 2021
export import

Inside Varkens

Zuid-Korea importeert minder varkensvlees

De import van varkensvlees door Zuid-Korea is in de eerste helft van 2021 teruggevallen. Een aantal landen zag de geëxporteerde hoeveelheid richting het Aziatische land decimeren, maar onder andere Nederland wist de uitvoer naar Zuid-Korea juist flink op te schroeven.
17 Augustus 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Groei varkensvleesexport EU neemt verder af

De Europese varkensvleesexport blijft nog altijd een voorsprong behouden op de uitvoer van vorig jaar. Wel neemt de groei verder af naarmate het jaar vordert.
29 Juli 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Britten exporteren minder varkensvlees

Het Verenigd Koninkrijk heeft in mei minder varkensvlees geëxporteerd dan vorig jaar. De daling komt voornamelijk doordat er een lagere importbehoefte was vanuit China.
21 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden