Varkensvleesexport 2021

varkens - agri

Inside Varkens

Brexit vergroot Chinees aandeel in Deense export

Brexit heeft voor verschuivingen gezorgd in de exportstromen van Deens varkensvlees. Het exportvolume naar het Verenigd Koninkrijk heeft een flinke veer gelaten. In de eerste maanden van het jaar profiteerden de Denen nog wel van een sterke Chinese vraag naar varkensvlees.
23 Juni 2021
daling omlaag naar beneden

Inside VARKENS

Chinese varkensprijs deze week verder omlaag

De varkensprijs in China staat nog altijd onder druk. Ook de noteringen op de termijnmarkt zakken mee naar beneden. Voor de levermaand september is de prijs ten opzichte van vorige week donderdag opnieuw met 5% gedaald.
27 Mei 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesexport EU scoort beter dan verwacht

De Europese varkensvleesexport is over het eerste kwartaal flink gegroeid, zowel in volume als in waarde. Eerder dit jaar werd nog een daling verwacht, vanwege Duitse exportbelemmeringen en een vermeende lagere Chinese kooplust.
25 Mei 2021
varkenshouderij varkens - agri

Inside Vietnam

Auto- en staalproducenten gaan varkens fokken

De door Afrikaanse varkenspest (AVP) flink geraakte Vietnamese varkensstapel is bezig aan snel herstel. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Grote industriële partijen investeren volop in de varkenshouderij. Vietnam was over kwartaal 1 nog nummer 6 export bestemming voor Europees varkensvlees.
20 Mei 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS breekt records

De export van Amerikaans rood vlees sloot het eerste kwartaal van 2021 piekend af. Zowel de export van rundvlees als van varkensvlees zijn over maart gestegen en exportwaarden bereikte zelfs een nieuw maandrecord. Dat blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en de US Meat Export Federation (USMEF).
10 Mei 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse Varkenspest

Meer AVP, maar Duitsland blijft hopen op export China

Het aantal op Afrikaanse varkenspest positief geteste wilde zwijnen is volgens officiële meldingen van het Friedrich-Loeffler-Institut (FLI) gestegen naar 1007 (stand tot 18 april). Zover bekend werden de zwijnen wel allemaal gevonden binnen de bestaande afgezette gebieden. Ondertussen hoopt de Duitse landbouwminister nog altijd op medewerking van China om de varkensvleesexport naar China te kunnen hervatten.
20 April 2021
slachterij varkensvlees

Inside varkens

Varkensvleesexport VS lager ondanks sterke vraag

De Verenigde Staten exporteerden over de eerste maanden van 2021 minder varkensvlees dan een jaar eerder. De daling lijkt vooral ingegeven door opstoppingen in Amerikaanse havens en krapte in personeel bij enkele vleesverwerkende fabrieken. De wereldvraag naar vlees blijft wel sterk.
13 April 2021
stop

Nieuws Varkens

Filipijnse varkenshouders dreigen met productiestop

De Filipijnse varkensvleesvoorraad is beperkt en kan niet volledig aan de vraag voldoen, wat tot forse prijsstijgingen leidt. De regering pleit voor het verhogen van de varkensvleesinvoer om prijsstijgingen te beteugelen, dit echter tot verontwaardiging van de Filipijnse varkenshouders. Die dreigen zelfs de productie stop te zetten als er geen gehoor wordt gegeven aan hun kritiek. 
30 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden