Grasoogst

limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zetmeelrijke maïs nodig om gras te benutten

Na drie warme, droge jaren op rij hebben veehouders in 2021 de grasvoorraden weer eens flink aan kunnen vullen. In combinatie met de derogatieregel van 80% grasland zorgt dit voor een grote hoeveelheid gras die in menig rantsoen benut moet worden.
15 December 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zo haal je maximaal rendement uit je maïsteelt

Snijmaïs is een stabiel, hoogproductief voedergewas dat in veel Nederlandse melkveerantsoenen voor de nodige glucogene energie zorgt. Een hoge voederwaarde-opbrengst van je hectares maïs halen drukt de krachtvoerbehoefte en levert dus direct rendement. Hoe pak je dat aan?
10 December 2021
gras ruwvoertour2020

Ruwvoertour Grasanalyse

Ruw eiwit ook matig in najaarsnede gras

Melkveebedrijven kampen in de graskuil met een te laag ureum als gevolg van een tekort aan ruw eiwit in het gras. Er was veel hoop op de najaarsnede gevestigd om het tekort van de zomersnedes nog iets te compenseren, maar het gehalte in deze snede lijkt ook te laag voor de tijd van het jaar.
6 Oktober 2021
melkveebedrijf kuilvoer kuil

Ruwvoertour Gras

Eerste graskuilen geven verrassend beeld

Het grasseizoen 2021 blijft bij velen nog lang in het geheugen als een extreem en nat jaar. Het maken van de juiste beslissing heeft bij sommige melkveehouders voor stressvolle dagen gezorgd. Vaak veranderden de weerberichten wanneer de knoop net was doorgehakt. Wat doet dit met de kwaliteit van de kuil?
16 September 2021
gras maaien grasoogst biologisch klaver

Ruwvoertour Week 31

Grasklaver zorgt voor goede eiwitaanvulling

Door het koude en natte voorjaar is de grasoogst pas laat opgang gekomen en de kuiluitslagen van de eerste snede laten een grote spreiding zien. Nu ongeveer de helft van het grasseizoen achter de rug is dringt de vraag zich op of in de 4e en 5e nog wat gecompenseerd kan worden.
6 Augustus 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Video: 5 tips bij de grasmengselkeuze

Bij het inzaaien van grasland heb je de keuze uit een groot aanbod van graszaadmengsels. Naast diverse grassoorten en mengselsamenstellingen, zijn er ook verschillende aanvullingen die je kunt gebruiken.
5 Augustus 2021
Boerenbusiness inkuilen

Ruwvoertour Gras- Week 30

De eerste kuiluitslagen rollen binnen

De eerste snede is inmiddels op veel plekken gemonsterd en wordt zelfs al gevoerd. De uitslagen liggen ver uit elkaar door de verschillende oogstmomenten. Voor een aantal melkveehouders wordt het dan ook een hele uitdaging om de eerste snede op te voeren. 
28 Juli 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Week 30

Schreeuwende vraag naar regen in het westen

De regenval in Nederland lijkt wel steeds plaatselijker te worden. Waar ze in Limburg geen druppel regen meer kunnen en willen zien, is er in andere delen van het land bijna een schreeuwende vraag naar regen. De voorspelde buien komen dan ook goed uit. 
27 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden