Grasoogst

veldwerk Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras- Week 29

Ook geen eiwitcorrectie met derde snede

De laatste Boerenbusiness Ruwvoertour-deelnemers hebben de derde snede gemaaid. De opbrengst en kwaliteit zijn op het eerste oog prima, maar van hoge eiwitgehaltes is nog geen sprake. De verlangen naar een vierde en vijfde snede voor extra eiwit aanvulling is dan ook groot.
22 Juli 2021
akkerbouw regen

Ruwvoertour Week 28

Limburg krijgt het weer zwaar te verduren

Het weer lijkt in Limburg de laatste weken niet normaal te kunnen gaan met de hevige regenbuien. Waar de percelen en het bedrijf van Limburgse melkveehouder Silvain Kusters eerder werd overgeslagen, heeft hij de afgelopen weken regen genoeg gehad. Het verlangen naar vast zomerweer voor het maaien van de derde snede is dan ook groot. 
14 Juli 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras- Week 27

Goed teeltseizoen gras vraagt om andere strategie

De melkveehouders die de eerste snede vroeg konden pakken (rond hemelvaart) lijken overal goed tussendoor te fietsen. Tijdens de ergste regenvallen hadden deze melkveehouders of net gemaaid of het maaien stond voorlopig nog niet op de planning. Aan gras is dan ook geen gebrek en bij melkveehouder Marijnissen zorgt het voor een andere kijk naar het gras. 
9 Juli 2021
maaien Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras- Week 24

Voederwaarden tweede snede snel onderuit

We zijn half juni gepasseerd en hebben inmiddels enkele warme dagen achter ons liggen. Daardoor hebben de meeste graslandpercelen het bloeistadium al bereikt of gehad. Het advies is dan ook om niet te lang te wachten met maaien om de kwaliteit te behouden.
16 Juni 2021
inkuilen Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras- Week 24

Voederwaarde tweede snede erg wisselend

De tweede snede zit bij het overgrote deel van de Boerenbusiness ruwvoertour deelnemers in de bult. Deze snede heeft alles gezien wat het nodig had en de kwaliteit is dan ook goed. De vers gras monsters uit verschillende hoeken van Nederland worden weergegeven. 
15 Juni 2021
Agrifirm

Aangeboden door Agrifirm

Bemestingsadvies tweede snede

De afgelopen week zijn er op plaatsen zeer zware maaisneden geoogst van boven de 6000 kg ds. Op meerdere plaatsen is de zode beschadigd en, als gevolg van tekort maaien, het groeipunt uit het gras gemaaid. Dat geeft al snel een groeivertraging van meerdere dagen. 
9 Juni 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras - Week 23

Hectische dagen in het gras achter de rug

De loonwerkers en melkveehouders zijn er samen in geslaagd om in een week tijd de eerste snede en een deel van de 2e onder het plastic te krijgen. De toch wel zware eerste snede heeft veel tijd in beslag genomen en de kuilplaten zijn nu dan ook goed gevuld.
7 Juni 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras - Week 21

Kwaliteit eerste snede op stam in gevaar?

Het wisselvallige weer gaat er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat veel melkveehouders de eerste snede in juni oogsten. Wat heeft dit nu voor effect op de geoogste kwaliteit van het grasproduct en waar kunnen de melkveehouder bijsturen waar nodig?
25 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden