Vegan

DMK

Nieuws DMK Group

DMK schaalt op in plantaardige zuivel

De Duitse zuivelcoöperatie DMK gaat opschalen in plantaardige zuivel en zuivelalternatieven. Het productportfolio van het merk Milram wordt uitgebreid met plantaardige toetjes en cacaomelk.
29 Maart 2022
bemesting

Opinie Jaap Majoor

Landbouw kan niet zonder het vloeibare goud mest

Niemand staat stil bij het feit dat onze veestapel naast het produceren van vlees en zuivelproducten nog een belangrijk product produceert: mest. Dit product gaat in de toekomst vloeibaar goud worden genoemd.
20 Januari 2022
vegan melkvervangers

Nieuws Melk

Vegan zuivelmarkt groeit hard, maar blijft klein

De markt voor alternatieve zuivel groeit met indrukwekkende percentages, met name in delen van de Westerse wereld. Toch blijft de omvang ervan bescheiden, naast de ruim dertig keer grotere en ook nog steeds groeiende traditionele zuivelmarkt.
29 September 2021
kaas

Achtergrond Hybride zuivel

Drie dimensies bepalen markt voor hybride zuivel

Een hybride auto kennen de meeste mensen wel, maar hybride zuivel? Met een hybride zuivelproduct kiest de consument voor zuivel, waarin de grondstoffen (vaak eiwit, maar soms ook vet) deels een plantaardige oorsprong hebben. Wat is het perspectief van hybride zuivel en wat betekent het voor de producent van authentieke melk, de melkveehouder?
30 Juni 2021
Boerenbusiness Joost van Strien

Interview Zonnegoed

'Op euro’s groeit een gewas natuurlijk niet'

Het akkerbouwbedrijf Zonnegoed van Joost van Strien en Christiaan Feickens heeft het eerste Biocyclic Vegan-keurmerk in Nederland ontvangen. Het betekent dat de voedselproductie op het bedrijf volledig diervrij is. “We zijn in 2008 al begonnen met experimenteren met maaimeststoffen, omdat ik verwacht dat dit dé toekomst gaat zijn. Het moet anders, het moet beter voor de bodem. Dat betekent minder dieren én minder kunstmest, maar dan heb je wel een alternatief nodig. Dat hebben wij nu gevonden”, vertelt Van Strien.
25 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox