Brent olie

olie

Analyse Olie

Oliemarkt weigert duidelijk richting te kiezen

Positieve en negatieve berichten over de oliemarkt hebben elkaar aardig in evenwicht gehouden deze week. De Brent-notering bewoog daarom vooral zijwaarts en spelers op de markt blijven vooralsnog afwachtend. Dat terwijl er voor zowel een daling van de olieprijs als voor een stijging argumenten zijn aan te voeren.
Vrijdag 18:45 uur
tanken diesel brandstof

Analyse Olie

Zorgt de hoge dieselprijs voor minder vraag?

De verliezen op de oliemarkt in de eerste helft van de week zijn de laatste dagen weer bijna goed gemaakt. Berichten over teruglopende vraag worden afgewisseld door zorgen over minder beschikbaarheid en dat is de notering goed terug te zien.
13 Mei 2022
olie

Analyse Olie

Europese boycot op Rusland jaagt olie op

Brent ruwe olie is flink gestegen de laatste dagen. Een mogelijke boycot van de EU tegen Russische olie en alles wat daarmee samenhangt zorgde voor onrust op de markt. Scheurtjes in de economische groeiverwachtingen en daarmee een lagere de vraag naar olie werden hierdoor naar de achtergrond verdrongen.
6 Mei 2022
olie raffinaderij

Analyse Olie

Oliemarkt op sleeptouw genomen door gasperikelen

De olieprijs laat na de correctie van vorige week nu weer een opgaande lijn zien. De Russische dominantie op de Europese energiemarkt en de mogelijk consequenties die dat kan hebben, joegen niet alleen de gasmarkt maar ook de oliemarkt schrik aan. Nieuws met een prijsdrukkend effect raakte daardoor ondergesneeuwd.
29 April 2022
tanken diesel brandstof

Analyse Olie

Diesel stevig geraakt bij boycot Russische olie

De oliemarkt blijft zeer volatiel. Deze week waren het de economische groeiverwachtingen die een stempel op de markt drukten. Maar ook Rusland blijft de gemoederen onder handelaren bezig houden. Een eventuele Europese boycot van Russische olie kan met name voor de productie van diesel vervelende gevolgen hebben.
22 April 2022
olie grondstof

Analyse Olie

Oliemarkt blijft hangen tussen hoop en vrees

De oliemarkt jojoot flink op en neer de laatste weken. Na een stevig daling vorige week is de notering van Brent ruwe olie deze week weer flink gestegen. De oliemarkt is en blijft daarmee zeer volatiel en analisten zijn erg voorzichtig met het doen van voorspellingen. Voor de langere termijn blijft Rusland de grote onzekere factor op de markt. De vraag is hoe het land zich handhaaft binnen de internationale gemeenschap. Voor de kortere termijn is het vooral Amerika dat de olieprijs en de daarmee nauw verweven inflatie probeert te beheersen.
15 April 2022
olie

Analyse Olie

Olieprijs daalt door mede door overheidsingrijpen

Brent ruwe olie stevent er voor de tweede week op af om vrijdag lager te sluiten dan waarop maandag de beurs opende. De balans sloeg daarmee ook deze week door naar nieuws dat een drukkend effect heeft op de olieprijs. Eén van de maatregelen die is genomen om de oliemarkt weer wat tot rust te krijgen is het op de markt brengen van olie uit de strategische reserves. Dat kan later nog als een boemerang terugkomen volgens sommige experts.
8 April 2022
tanken diesel brandstof

Analyse Energie

Dieselprijs daalt harder dan prijs van ruwe olie

De prijs van ruwe olie heeft een flinke stap terug gedaan. Is dit het einde van de stijgende lijn die nu al bijna twee jaar duurt? En het ministerie van Financiën heeft vandaag (1 april) een historische maatregel doorgevoerd. Voor het eerst sinds het bestaan zijn de accijnzen op brandstof substantieel verlaagd. Dat vertaalt zich in een rap dalende dieselprijs.
1 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief