Brent olie

olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Lagere olieprijs trekt diesel niet naar beneden

Het grootste deel van de week overheerste een negatief sentiment op de oliemarkt. De zwakke economische resultaten doen handelaren vermoeden dat de olievraag in 2024 relatief laag is. De geopolitieke spanningen kregen weinig grip op de markt, tot gisteren (3 januari). Op die dag zorgden een relatief klein incident in Libië ervoor dat de spanningen weer volop opleefden.
4 Januari 2024
olie olieraffinaderij

Nieuws Energie

Olieprijs stijgt weer, maar dieselprijs daalt

De olieprijs heeft na een korte fase van rust weer een stap naar boven gezet. Hernieuwde spanningen in het Midden-Oosten en een minder gunstige wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar zorgen voor nieuw opwaarts momentum.
28 December 2023
olie

Analyse Energie

Dieselprijs zet weer flinke stap naar boven

De olieprijs is deze week flink gestegen. Aanvallen door Houthi-rebellen op meerdere schepen in de Rode Zee zorgden voor flink wat onrust op de oliemarkt. Dit is ook te merken op de dieselmarkten.
21 December 2023
olie

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

De dalende trend op de oliemarkt is (de laatste dagen in elk geval) een halt toe geroepen. Het zijn vooral de ontwikkelingen in de VS die spelers op de oliemarkt bezig houden. Ook de zorgen om de veiligheid op de Rode Zee geven de markt steun. De tegenvallende importcijfers van China zijn al weer bijna vergeten.
14 December 2023
olie olietanker

Analyse Energie

Opec slaagt er niet in het tij te keren op de oliemarkt

De productiebeperkingen die de Opec+ vorige week aankondigde, heeft de dalende trend op de oliemarkt niet doen keren. Spelers op de markt zijn meer op de vraag gefocust dan op het aanbod. Poetin maakt een zeldzame trip buiten Rusland, vermoedelijk met de Russische oliebelangen als belangrijkste reden.
7 December 2023
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Goedkope Russische olie drukt dieselprijs

Voor het eerst in vijf weken is de olieprijs weer gestegen. Hoewel de zwakke economie de markt blijft raken, zorgt de verwachting dat Saudi-Arabië minder produceert voor hogere prijzen. Daarnaast zorgt een lagere notering van Russische olie juist voor druk op de dieselprijs.
30 November 2023
olie

Analyse Energie

Gesteggel binnen OPEC duwt olieprijs neer

De olieprijs was deze week behoorlijk volatiel. Een nieuwe bijeenkomst van OPEC+ zorgde in eerste instantie voor een stijging op de oliemarkt. Door onenigheid over een eventuele verlaging van de targets van het kartel, is de olieprijs echter weer gedaald.
23 November 2023
olie Olieplatform

Analyse Energie

Olievoorraden in VS nemen toe

De olieprijs steeg begin deze week, maar later in de week werd de stijging snel tenietgedaan. Gemengde signalen van het Internationaal Energieagentschap zorgde voor een stijging op de oliemarkt die maar kort stand hield. Door een grotere toename van de Amerikaanse olievoorraden dan verwacht, keerde de koers van de Brent-notering zich weer omlaag.  
16 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden