Brent olie

olie Olieplatform

Analyse Energie

Olievoorraden in VS nemen toe

De olieprijs steeg begin deze week, maar later in de week werd de stijging snel tenietgedaan. Gemengde signalen van het Internationaal Energieagentschap zorgde voor een stijging op de oliemarkt die maar kort stand hield. Door een grotere toename van de Amerikaanse olievoorraden dan verwacht, keerde de koers van de Brent-notering zich weer omlaag.  
16 November 2023
olie

Analyse Energie

Olieprijs zet flinke stap naar beneden

De olieprijs zet de daling van de laatste weken door. Zowel in de Verenigde Staten als in China staat de vraag onder druk. Mate name de ontwikkelingen in het Aziatische land zorgen voor prijsdruk, aangezien het vertrouwen in het overheidsingrijpen sterk is afgenomen.  
9 November 2023
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Wereldbank zet olieprijs onder druk

De olieprijs is deze week behoorlijk gedaald. Zwakke economische cijfers uit China en een lagere prognose van de Wereldbank zorgden voor druk op de oliemarkt. Woensdag 1 september sloeg het sentiment echter om, nadat de verlichting van Amerikaanse sancties voor Venezolaanse olie op de tocht kwam te staan.
2 November 2023
olie Olieplatform

Analyse Energie

Olieprijs omlaag als gevolg van de-escalatiepogingen

De olieprijs is deze week gedaald, nadat Westerse overheden besloten in te zetten op de-escalatie in de oorlog tussen Israël en Hamas. Door betere economische perspectieven in China zit er echter ook opwaarts potentieel in de markt. De Chinese economie lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden en de overheid doet daar nog een stapje bovenop.
26 Oktober 2023
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Verbruik VS tempert oorlogsangst op oliemarkt

De koersen op de oliemarkt waren deze week het best te vergelijken met een achtbaan. In het begin van de week zorgde de oorlog in Israël voor een stijging van 4,4%. Het sentiment sloeg echter snel om. Door een sterke daling van de vraag uit de Verenigde Staten stond de olieprijs woensdag 11 oktober weer 2,6% lager. Hoe zit dat?
12 Oktober 2023
olie

Analyse Energie

Diesel niet goedkoper na stevige correctie olie

De olieprijs is deze week met maar liefst 9% gedaald. Een mogelijk einde aan het Russische verbod op diesel-exporten en zeer lage Amerikaanse vraag naar benzine zorgen voor druk op de olieprijs. Opvallend is dat diesel ondanks een het mogelijke aflopen van het Russische exportbeperkingen niet goedkoper is geworden.
5 Oktober 2023
olie

Analyse Energie

Olieprijs stijgt weer verder na korte pauze

De olieprijs heeft zijn opmars na de wat verrassende daling van vorige week weer opgepakt. Lage opslagvolumes in het belangrijke Amerikaanse olieopslagstad Cushing lijkt daarvoor de oorzaak. De voorraden zijn inmiddels namelijk bijna zo leeg dat het dagelijkse opereren in gevaar dreigt te komen.
28 September 2023
tanken diesel brandstof

Analyse Olie

De rol van diesel is nog niet uitgespeeld volgens Exxon

De centrale banken hebben bijna meer invloed op de oliemarkt dan de Opec, zou je denken nadat de markt fel reageerde op het rentebesluit van de Fed. Toch moeten we de invloed van productiebeperkingen zeker ook niet uitvlakken. Exxon blijft ondertussen vertrouwen houden in de markt voor brandstoffen. De vraag naar benzine en diesel zal de komende jaren verder groeien volgens de oliereus.
21 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden