Bedrijfsnieuws HZPC

HZPC

Nieuws Pootgoed

Rendement pootgoedteelt bij HZPC niet eerder zo hoog

Pootgoedhandelshuis HZPC heeft zijn prognoseprijs voor oogstjaar 2022 bekend gemaakt. Die komt op €36,20 per 100 kilo en dat is 10% meer dan een jaar eerder werd behaald. Het hectareresultaat is volgens het Friese bedrijf de hoogste ooit en ruim een vijfde hoger dan telers in 2021 kregen uitgekeerd.
1 Maart 2023
HZPC

Nieuws HZPC

HZPC verwacht omzetgroei van 10 procent

Pootgoedhandelshuis HZPC verwacht voor boekjaar 2022/23 een omzetgroei van 10% vergeleken bij vorig jaar. In 2021/22 was de omzet €352 miljoen. Volgens de verwachting neemt de brutomarge toe tot €66 miljoen tegenover €63,9 miljoen vorig jaar.
17 Februari 2023
HZPC

Nieuws Aardappelen

HZPC: markteffect oorlog moeilijk te voorspellen

Het uiteindelijke effect van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland op de aardappelmarkt laat zich moeilijk voorspellen. Door de inflatie en hoge energiekosten maken telers en verwerkers van aardappelen andere keuzes dan we gewend zijn, zo laat pootgoedhandelshuis HZPC weten in een toelichting op de jaarcijfers. 'Er is onzekerheid. Maar een ding staat vast, de vraag naar voldoende voedsel blijft.'
7 Oktober 2022
HZPC

Nieuws Aardappelen

Uitbetalingsprijs HZPC over 2021 hoger dan verwacht

HZPC heeft de definitieve uitbetalingsprijs voor de oogst van 2021 bekendgemaakt. Deze valt iets hoger uit dan de prognose.  De nasleep van de coronacrisis is nog merkbaar en ook de oorlog in Oekraïne is van invloed op de markt, meldt het handelshuis.
28 Juni 2022
aardappelen kisten aardappelbewaring pootaardappel

Nieuws Aardappelen

Hogere prognoseprijs HZPC, aardappeltelers voorzichtig

HZPC Holland heeft een prognoseprijs voor pootaardappelen van de oogst 2021 gepresenteerd die €3,10 per 100 kilo hoger ligt dan die van het jaar ervoor. Het handelshuis geeft aan de pootgoedprijzen de weg naar herstel hebben ingezet. Al zijn Europese aardappeltelers terughoudend in het bestellen van pootgoed.
3 Maart 2022
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Wat wordt toekomst van de pootgoedteelt?

Veel handelshuizen organiseren hun relatiedagen en daar is naast de presentatie van nieuwe rassen en het onderhouden van het netwerk ook tijd om een blik op de toekomst te werpen. Welke trends signaleren de bedrijven en wat doen ze daarmee?
5 November 2021
HZPC Gerard Backx

Inside Jaarcijfers

Pootgoedhandelshuis HZPC boekt geen winst én verlies

Pootgoedhandelshuis HZPC in Joure heeft het boekjaar 2020/21, die loopt tot 1 juli, zonder winst en verlies afgesloten. Het concern meldt een resultaat van welgeteld 0 euro. HZPC meldt echter wel een stijgende afzet en oordeelt een competitieve uitbetalingsprijs te hebben gerealiseerd voor de telers.
8 Oktober 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Koper voor meetinstrument friteskwaliteit van HZPC

RMA-Techniek heeft het SolEye product overgenomen van Solentum. Met de SolEye is het mogelijk om de kleur van de bakkwaliteit van frites digitaal en objectief te beoordelen.
10 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden