Ierland

melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Inside Melk

Ierse melkproductie groeit in flink tempo door

Ook in augustus wisten Ierse melkveehouders de melkproductie verder op te voeren. Aan de jarenlange groei trend komt dan vooralsnog ook geen einde.
5 Oktober 2021
grond gras ierland

Inside Melk

Ieren voerden ook in juli melkproductie verder op

Hoewel de Ierse melkproductie na haar voorjaarspiek in juni in de maand juli weer wat is teruggelopen liggen de productiecijfers nog altijd boven die van vorig jaar.
2 September 2021
ierland

Nieuws Melk

Producten Glanbia in trek, winst sprint omhoog

De Ierse voedingsmiddelengigant en zuivelverwerker Glanbia heeft haar resultaten over de eerste helft van het jaar sterk verbeterd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral producten als sportdranken waren in trek, waardoor de winst omhoog sprintte.
17 Augustus 2021
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Inside Melk

Opnieuw stijging van de Ierse melkproductie

De hoeveelheid door Ierse veehouders geproduceerde liters melk is opnieuw gegroeid. Het totaal aangeleverde volume melk groeide in juni 2020 bijna 1% ten opzichte van het niveau vorig jaar juni.
3 Augustus 2021
koeien ierland

Inside Melk

Groei Ierse melkproductie versneld in mei

Ierse melkveehouders hebben in mei 2021 fors meer melk geproduceerd dan een jaar eerder. De Ierse melkplas groeit al jaren sterk en zet deze trend in mei duidelijk voort.
8 Juli 2021
weipoeder

Nieuws Melk

Arla sluit deal met Noord-Iers zuivelconcern

Het Scandinavische zuivelconcern Arla Foods heeft een deal gesloten met het Noord-Ierse zuivelconcern Dale Farm. Het gaat hierbij om de levering van weipoeder. 
22 Juni 2021
melk melkveebedrijf

Inside Melk

Ierse melkaanvoer april nadert seizoenspiek

De Ierse melkaanvoer klom in april verder omhoog en nadert daarmee de jaarlijkse piek. Traditioneel bereikt de Ierse melkproductie haar hoogtepunt in mei.
1 Juni 2021
telefoon smartphone

Nieuws melk

Ierse melkveehouder krijgt inzicht in melkprijzen

Ierse melkveehouders kunnen sinds deze maand de melkprijzen van hun afnemers met elkaar vergelijken. Hiermee zij checken hoe de uitbetaalde prijs van de eigen afnemer zich verhoudt tot die van de concurrenten
29 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox