Zuivelmarkt China

melken melkveebedrijf china

Inside Melk

Meer melk in China. Hoe reageert zuivelexport?

Melkveehouders in China mogen in hun handjes knijpen, want omgerekend beuren zij een melkprijs van bijna €0,50 per liter. Dit drijft de melkproductie, na een jarenlange krimp, weer op. Is dit een bedreiging voor de Europese zuivelexport?
30 Juli 2019
melken melkveebedrijf china

Achtergrond Afrikaanse varkenspest

China slacht melkkoeien in strijd tegen vleestekort

China kampt met een tekort aan (varkens)vlees als gevolg van de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest in het land. De Chinese importen stijgen daardoor razendsnel. Ook worden in eigen land melkkoeien naar de slacht gebracht.
11 Juni 2019
Fonterra

Nieuws Fonterra

Trekt Fonterra zich terug uit China?

Fonterra investeerde de afgelopen jaren miljoenen in de ontwikkeling van melkveebedrijven in China. Nu heeft het er alle schijn van dat de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie zich terugtrekt en de verliesgevende melkveebedrijven gaat afstoten.
4 Juni 2019
melken melkveebedrijf koeien china

Nieuws China

Afrikaanse varkenspest beïnvloedt ook zuivelmarkt

In China heerst Afrikaanse varkenspest, en dat gaat tevens de wereldwijde zuivelmarkt beïnvloeden. Rabobank verwacht op korte termijn een daling van de vraag naar zuivelreststromen voor veevoer. Daarentegen kan de zuivelexport richting China op de lange termijn juist toenemen.
7 Mei 2019
kaas vlag

Achtergrond China

'Nederlandse zuivel laat kansen liggen in China'

Voor de Nederlandse zuivelsector liggen er meer kansen in China dan nu worden aangepakt. Dat stelt Marion Tjin-Tham-Sjin. 'Vraag een Chinees wat het kaasland van de wereld is en hij zal zeggen Zwitserland. Dat mag Nederland eigenlijk niet laten gebeuren.'
18 Maart 2019
china

Inside Melk

Russische zuivelsector zet vol in op China

De Russische zuivelsector heeft pas enkele maanden toegang tot de Chinese afzetmarkt, maar de Russen ruiken direct grote kansen. Rusland verwacht namelijk dat de zuivelexport de komende jaren kan vervijfvoudigen.
5 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden