Zuivelmarkt China

Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra verkoopt weer melkveebedrijven in China

Fonterra heeft wederom melkveebedrijven in China verkocht. De Nieuw-Zeelandse zuivelgigant verkoopt haar belang in 2 bedrijven in de provincie Shandong.
29 Juni 2021
china

Inside Melk

China beoogt opstart van 200 melkveebedrijven

China investeert druk in de ontwikkeling van de eigen melkveehouderij. Veel melkveebedrijven hebben in deze coronacrisis flink uitgebreid en er worden 200 bedrijven opgestart. China hunkert naar meer melk uit eigen land.
7 Juni 2021
dollar

Nieuws China

Miljoenen uit beursgang voor expansie melkvee

China Youran Dairy Group wil US $800 miljoen ophalen bij een beursgang op de aandelenbeurs in Hong Kong. Het zuivelconcern wil 75% van het bedrag steken in het opkopen of bouwen van melkveebedrijven in China. 
7 Juni 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws melk

Nieuw-Zeeland verbiedt export levend vee

Nieuw-Zeeland gaat de export van levend vee verbieden. De komende 2 jaar wordt deze exportstroom gefaseerd afgebouwd. Volgens de landbouwminister Damien O'Connor stond bij de beslissing centraal dat het land zijn reputatie wat betreft dierenwelzijn hoog wil houden.
14 April 2021
melk foodbusiness

Inside Business Zuivel

China kan binnenlandse vraag zuivel niet aan

China worstelt nog altijd met het voldoen aan de binnenlandse vraag naar zuivelproducten. De melkproductie kan niet aan de volledige behoeften voorzien en over de eerste 2 maanden van het jaar werd er wederom meer zuivel geïmporteerd dan vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van de Chinese douane.
26 Maart 2021
zuivel boter

Inside Melk

Europa exporteert meer boter en volle melkpoeder

De Europese uitvoer van boter en volle melkpoeder is vorig jaar fors gestegen. Magere melkpoeder was minder populair en de export hiervan slonk. Europa blijft hiervan wereldwijd wel een grote exporteur.
25 Februari 2021
Nestle

Nieuws Investering

Nestlé investeert 50 miljoen euro in China

Nestlé heeft een investering van bijna €50 miljoen binnen de Chinese landsgrenzen op de planning staan. De investering richt zich op verschillende onderdelen van Nestlé in de Aziatische grootmacht, zoals de lokale graanteelt in de provincie Heilongjiang en vermindering van uitstoot van broeikasgassen.
11 September 2020
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Nieuws Melk

Vertrouwt China eigen babymelkpoeder weer?

Naar verluidt heeft de Chinese consument na jaren weer meer vertrouwen in zuivelproducten van Chinese makelij dan in geïmporteerde producten. Dit blijkt uit een enquête van het Ministerie van Landbouw in Peking.
8 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden