Aardappelopbrengst 2021

Gewastour 2021

Gewastour Proefrooiing - week 37

Proefrooicijfers: oogst fritesaardappelen laag

De proefrooicijfers bevestigen het beeld dat aardappeltelers al vermoedden: Uit de proefrooiingen van de Gewastour blijkt dat de gemiddelde opbrengst van het ras Innovator een stuk lager ligt dan voorgaande jaren. De spreiding loopt van 34 tot 68 ton per hectare. 
16 September 2021
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Groei van de aardappelen in België zwakt af

De groei van Fontane begint af te laten. Het ras Challenger weet de groei er nog wel in te houden. Dat blijkt uit de proefrooiing van het Belgische PCA/Fiwap.
14 September 2021
aardappelen

Gewastour aardappel - week 35

Oogst fritesaardappelen gaat juist niet meevallen

Ondanks voldoende vocht en donker weer gaat het aardappelgewas hard achteruit. Ook lijken de kilo's tegen te vallen die de laatste tijd zijn bijgegroeid. Het lijkt lastig te worden om het 5-jarige gemiddelde te behalen voor de fritesaardappelen.
2 September 2021
aardappelen Boerenbusiness Gewastour2020

Inside Gewasmonitor

Gewas heeft water zat, maar tekort aan zon

Grote verschillen in weer tussen de Europese regio's hebben lokaal flinke invloed op de verwachte opbrengsten van de gewassen. Desondanks blijven op EU-niveau wijzigingen in opbrengsten beperkt volgens het JRC MARS Instituut in de gewasmonitor van augustus.
24 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelen maken kilo's, sortering mag grover

Er zitten grote verschillen in aardappelopbrengst tussen de percelen in België. Dat blijkt uit de tweede proefrooiing van Fontane en Challenger van het Belgische Proefcentrum voor de aardappelteelt (PCA).
17 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelopbrengst krabbelt langzaam op

De eerste proefrooicijfers voor de hoofdoogst van 2021 vielen op veel plaatsen niet mee. Ook het onderwatergewicht startte historisch laag. Nieuwe cijfers laten een verbetering van de opbrengst zien. Door droger weer is ook het OWG toegenomen.
10 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden