Transportkosten

export haven containers

Nieuws Logistiek

Prijsindex containers zakt na maanden van stijging

De gemiddelde prijs voor containervervoer over zee is voor het eerst in maanden gedaald. De Drewry's World Container index is afgelopen week met 2,2% gedaald. De gemiddelde prijs komt uit op $10.129,72 voor een 40 voets container. Voor containervervoer naar Europa lijkt dit overigens niet te gelden.
12 Oktober 2021
china

Nieuws Logistiek

Duitse containerterminal prooi Chinees staatsbedrijf

COSCO Shipping Ports, onderdeel van China Shipping Group (staatseigendom), heeft een strategische slag geslagen in Duitsland. Het gaat een samenwerking aan met de Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) en neemt daarbij 35% van de aandelen over van 1 van de drie HHLA terminals in Hamburg.
23 September 2021
Chinese economie vrachtschip

Nieuws Melk

Chinese honger naar zuivel nog lang niet gestild

De Chinese honger naar zuivel uit het buitenland is nog lang niet gestild. Alleen kindervoeding en daarmee verwante ingediënten zijn minder gevraagd. Dit blijkt uit actuele importdata.
23 September 2021
graanexport vrachtschip

Inside Granen

Logistieke problemen stapelen zich op

Logistieke problemen zorgen er niet alleen voor dat alles van pakketjes uit China tot microchips en voedsel later aankomen, in prijs stijgen of zelfs helemaal niet leverbaar zijn. Het heeft ook een enorme weerslag op de agrarische sector. Vooral in Noord- en Centraal-Amerika.
14 September 2021
frites aardappelverwerking

Nieuws Logistiek

Groen licht voor overname van Kloosterboer

Lineage Dutch Bidco mag Kloosterboer Vlissingen - onder meer actief in de gekoelde opslag en transport van frites, vlees en vis - overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgelopen vrijdag (20 augustus) bekendgemaakt.
23 Augustus 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Logistiek

Nieuwe eigenaar voor Kloosterboer

Het koel- en vrieshuizenconcern Kloosterboer wordt overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Lineage Logistics. Kloosterboer is onder meer actief in de opslag en het vervoer van gekoelde producten zoals frites, vlees en zuivel.
10 Juni 2021
export haven Scheepvaart

Nieuws Logistiek

Containervervoer niet eerder zo duur

De prijzen voor het containervervoer blijven maar verder stijgen. Onderzoeks- en marktbureau Drewry meldt dat prijs voor het verschepen van een 40 voet container van China naar Nederland een record gebroken heeft.
1 Juni 2021
export uien Nieuw-Zeeland containers Scheepvaart

Inside Logistiek

Tekort zeecontainers nog lang niet opgelost

Aan de logistieke problemen met de zeecontainers in de wereldhandel lijkt volgens experts nog geen einde te komen. Er zijn te weinig zeecontainers en de containers die er zijn staan op de verkeerde plaatsen. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) slaat alarm.
18 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden