Inkomen

mais Verenigde Staten

Nieuws Landbouwinkomen

Inkomen van Amerikaanse boer dit jaar fors omlaag

Het netto landbouwinkomen in de Verenigde Staten daalt dit jaar flink, zo is de verwachting van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De reden? Een halvering van de directe overheidssteun aan boeren. De stijgende grondstofkoersen kunnen de klap wellicht iets wel verzachten.
9 Februari 2021

BB TV Feiten

Landbouwinkomen omlaag door bijzonder 2020

Dat het jaar 2020 een bijzonder jaar is, maar geen verrassing meer zijn. Door wegvallende afzetmarkten hebben veel prijzen de weg naar beneden ingezet. 'Zo gingen de melkprijzen fors omlaag, daalden de aardappelprijzen met ruim 30% en ook in de varkenshouderij werden rode cijfers geschreven. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de inkomens in de landbouwsector gedaald zijn', vertelt Cor Pierik, hoofd landbouw van het CBS, in een nieuwe Boerenbusiness Feiten.
4 Januari 2021
supermarkt Aldi

Opinie Jaap Haanstra

Supermarkten bepalen ons inkomen niet

Steeds vaker hoor en lees ik dat het de schuld van de supermarkten is dat onze inkomens te laag zijn. Scherpe inkoop, machtsconcentratie en monopolisten zijn veel gehoorde argumenten. Maar is dat ook zo?
29 Januari 2020
akkerbouw aardappelperceel beregening

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwinkomen draait 180 graden in mei

De Countus Akkerbouwindex tapt voor de maand mei uit een heel ander vaatje. Na het behalen van 1 van de hoogtepunten is de Index in de afgelopen maand fors gecorrigeerd. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met de aardappeltermijnmarkt.
4 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden