Maandanalyse Varkensmarkt

Trend Marktanalyse varkens

Aanbod bepalend voor stemming op varkensmarkt

Het sentiment op de varkensmarkt sloeg eind december om toen Nederlandse slachterijen de noteringen behoorlijk stevig afwaardeerden. De Duitse varkensprijs ging schadevrij 2023 in. Op de vleesmarkt is nog veel onzekerheid in het nieuwe jaar. In deze maandanalyse zetten we de ontwikkelingen over de afgelopen maand op een rij en schetsen we de marktverwachtingen voor januari. 
6 Januari 2023
varkens

Analyse Maandupdate

Eindejaarsbonus meevaller op varkensmarkt

Het sentiment op de varkensmarkt is in positieve zin omgeslagen. Er is dit jaar sprake van een klassieke Kerstopleving die de varkensprijzen een boost geeft. Op de achtergrond liften de biggenprijzen ook mee op het verbeterde sentiment. In deze maandanalyse zetten we de ontwikkelingen over de afgelopen maan op een rij en schetsen we de marktverwachtingen. 
6 December 2022
varkensvlees

Analyse Varkens oktober

Varkensprijs tussen hoop en vrees

Na een opmars in de zomermaanden is het sentiment op de varkensmarkt flink omgeslagen. In oktober heeft dit geleid tot stevige afwaarderingen op de varkens- en biggenmarkt. Waar de vleesafzet kwakkelt, zijn de slachtaantallen in Nederland opvallend hoog. In de maandanalyse zet marktredacteur Wouter Baan de ontwikkelingen over de afgelopen maand op een rij en schetst hij de marktverwachtingen voor november.
3 November 2022
varkensvlees

Analyse Maandanalyse varkens

Varkensprijs aan het wankelen gebracht

Na een opmars in de zomermaanden is het sentiment op de varkensmarkt flink omgeslagen. Dit raakt ook de biggenmarkt. Een cocktail aan factoren liggen hieraan ten grondslag. Inflatie lijkt er daarbij bovenuit te springen. In deze maandanalyse zetten we de ontwikkelingen op een rij. 
5 Oktober 2022
varkensvlees

Marktupdate Maandanalyse augustus

Recordhoge varkensprijs bevredigt niet

De varkensprijs heeft in augustus een flinke stijging weten te realiseren. De Duitse varkensprijs vestigde zelfs een nieuw record. Toch blijft de stemming in de sector bedrukt, waardoor de biggenhandel stroef blijft lopen. In deze maandanalyse vindt u een overzicht van de belangrijkste artikelen van de afgelopen maand.
8 September 2022

Marktupdate Maandanalyse varkens

Matte varkensmarkt voedt oplegtwijfels

De biggenafzet verloopt zeer moeizaam nu het zicht op een verdere stijging van de varkensprijs ontbreekt. Sterker nog: de markt neigt zelfs eerder omlaag. Naast deze maandanalyse van Wouter Baan vind je als abonnee op Varkens & Voer Pro in het marktdossier een overzicht met de belangrijkste artikelen in de afgelopen maand.  
5 Mei 2022

Marktupdate Maandanalyse maart

Varkensprijs hikt tegen grens 2 euro aan

De varkensprijzen zijn maart pijlsnel gestegen. Door de grens van €2 breken blijkt echter lastig te zijn. Ook de biggenprijzen schuren na een snelle opmars tegen een plafond. Wat zijn de verwachtingen voor april?
1 April 2022

Marktupdate Maandanalyse februari

Varkensmarkt draait om als een blad aan de boom

De stemming op de varkensmarkt is eind februari met 180 graden gedraaid. Snelle prijsverhogingen doen zich nu voor, ook op de biggenmarkt. In deze maandanalyse zetten we alle ontwikkelingen op een rij en schetsen we de verwachtingen voor maart.
3 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden