Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston breidt uit in China

26 Maart 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Fritesfabrikant Lamb Weston Holdings kondigt aan dat het van plan is om de productiecapaciteit in China uit te breiden. Het bedrijf wil daarvoor in Ulanqab in de Chinese provincie Binnen-Mongolië een nieuwe fabriek bouwen. Het wordt voor Lamb Weston de tweede fabriek in Binnen-Mongolië. Er staat al een productiefaciliteit in Shangdu.

Met de nieuwe fabriek is een investering gemoeid van $250 miljoen. De fabriek krijgt een capaciteit van 113.000 ton per jaar en biedt 280 fulltime banen. De nieuwe locatie zou in de eerste helft van 2024 operationeel moeten zijn.

"De markt voor verwerkte aardappelproducten blijft wereldwijd groeien, en China is voor ons een cruciale markt", zegt Tom Werner CEO van Lamb Weston in een persbericht. "Met deze investering kunnen we lokaal produceren voor de Chinese markt. Het is een goed voorbeeld van onze belofte en ondersteuning voor onze strategische partners."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

Nieuws Aardappelen

'De fritesbubbel gaat vroeg of laat barsten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden