Bedrijfsnieuws McDonalds

rusland McDonalds

Nieuws Aardappelen

McDonald’s slaat gat in Russische fritesmarkt

's Werelds bekendste fastfoodketen McDonald's sluit definitief de deuren van de 850 restaurants in Rusland. Het was de eerste én grootste keten in het land. Dat betekent ook een klap voor de aardappelsector. Hoe komt het land nu aan zijn frites?
17 Mei 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Het ware verhaal achter het wereldfritestekort

Fastfoodketens als McDonalds en KFC moeten wereldwijd steeds vaker nee verkopen wanneer klanten een portie frites bestellen bij hun burger of kippenvleugeltjes. Vooral verre bestemmingen in Azië en Afrika worden geraakt. Is er inderdaad een groot tekort aan frites of liggen andere factoren ten grondslag aan dit vermeende fritestekort?
9 Februari 2022
frites McDonalds

Nieuws McDonald's

Fritestekort bij McDonald’s in Japan houdt langer aan

Vlak voor de feestdagen maakte McDonald’s bekend dat de filialen in Japan kampen met een tekort aan frites. Klanten konden alleen nog kleine porties bestellen. De keten beweerde dat het probleem bij de start van het nieuwe jaar opgelost zou zijn. Dat blijkt niet het geval.
11 Januari 2022
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Hoe werkt groei fastfood door in de fritesmarkt?

De grote internationale fastfoodketens hebben een uitstekend derde kwartaal achter de rug. Over de hele linie laten deze bedrijven een mooie groei zien. Niet alleen ten opzichte van coronajaar 2020, maar ook in vergelijking met 2019. Hoe werken die resultaten door in de bedrijfsresultaten van de fritesleveranciers?
9 November 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Vlees

Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk

De lijst met bedrijven die stoppen met het afnemen van vlees bij Slachterij Gosschalk wordt steeds groter. Na McDonald's zijn ook verscheidene supermarkten gestopt met het afnemen van vlees bij het slachthuis.
6 Juli 2021
McDonalds

Nieuws Dierenwelzijn

McDonalds stopt met slachthuis na beelden

McDonalds is per direct gestopt met het afnemen van vlees van slachthuis Gosschalk nadat gisteren beelden naar buiten kwamen waarop te zien is dat varkens en koeien worden mishandeld. Circa 20% van het rundvlees voor de hamburgers in Nederland van de fastfoodketen kwamen van de slachterij.
29 Juni 2021
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Beyond Meat

Beyond Meat zet grote stappen in fastfoodketen

Beyond Meat zet de eerste maanden van het jaar stevige stappen in de fastfoodketen. De producent van plantaardige alternatieven voor vlees heeft deze week bekendgemaakt een driejarige overeenkomst te hebben bereikt met fastfoodketen McDonalds. Ook kondigt het bedrijf aan een samenwerking te starten met Yum!-merken, waaronder KFC, Taco Bell en Pizza Hut vallen. Het blijft rivaal Impossible Foods daardoor een stap voor.
4 Maart 2021
McDonalds

Nieuws Vleesvervanger

Ook McDonald's zet vegaburger op menukaart

Na Burger King gaat ook McDonald's op de vegetarische tour. De fastfoodketen komt onder de naam McPlant volgend jaar met een burger en een aantal andere vleesvrije alternatieven op de markt.
12 November 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox