Hoogste premie van 6,34 miljoen

Gouden handdrukken van 37 miljoen voor Smithfield

5 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

Shuanghui International Holdings, het Chinese bedrijf dat voor 3,6 miljard euro het Amerikaanse Smithfield wil overnemen, reserveert een bedrag van 36,6 miljoen euro voor gouden handdrukken. Voorwaarde is echter wel dat de bestuurders minimaal drie jaar lang in dienst blijven van ’s werelds grootste producent van varkensvlees, meldt Agri Money.

Shuanghui is de grootste vleesproducent van China en het bedrijf wil uitbreiden in de Verenigde Staten door Smithfield over te nemen. Met een jaarlijkse productie van 2,7 miljard kilo varkensvlees is dit bedrijf ’s werelds grootste producent van varkensvlees.

Om de overname kracht bij te zetten heeft Shuanghui een bedrag van 36,6 miljoen euro gereserveerd voor gouden handdrukken van de huidige bestuurders en medewerkers van het Amerikaanse bedrijf. Larry Pope, de bestuurvoorzitter die meer dan 30 jaar in dienst is van het bedrijf, krijgt met 6,34 miljoen euro de hoogste ontslagvergoeding. Ook George Richter, de hoogste baas op het gebied van de operaties, scoort met premie van 3,44 miljoen euro goed. Directeur financiële zaken Robert Manly krijgt een gouden handdruk van 2,9 miljoen euro. Voor andere directeuren en werknemers is een bedrag van 18,34 miljoen euro gereserveerd.

Van een echte oprotpremie is echter geen sprake. Shuanghui keert de bedragen alleen uit wanneer de werknemers minimaal drie jaar in dienst blijven van Smithfield. Door deze eis te stellen wil het Chinese bedrijf het sluiten van de deal kracht bij zetten. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse overheid. Door het huidige bestuur intact te laten neemt de kans op goedkeuring toe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Marge vleesvarkenshouder verbetert in 2024

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden