Veroorzaker varkensdiarree

Nieuw virus gevonden bij varkens in VS

14 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Bij varkens in de VS is een variant van het virus gevonden dat Porcine Epidemische Diarree (PED) veroorzaakt. Dit meldt het landbouwdepartement van de staat Ohio. De ziekte zorgt voor hoge sterftecijfers onder Amerikaanse biggen.

Op vier varkenshouderijen in de Amerikaanse staat Ohio werd in januari en februari het PED-virus aangetroffen. Na onderzoek werd in de mest van de varkens een virus aangetroffen dat overeenkomsten met het reguliere PED-virus vertoonde, maar ook eigenschappen bevatte van andere coronavirussen.

De naam van het nieuwe virus is Swine DeltaCoronaVirus (SDCV). Volgens de onderzoekers is het virus, evenals PED, niet schadelijk voor mensen of andere diersoorten. Een vervolgstudie moet uitwijzen of het nieuwe virus de veroorzaker is van varkensdiarree.

Het PED-virus zorgt voor een hoog sterftecijfer onder Amerikaanse biggen. Iowa telde op 1 december 2013 4,95 varkens van minder dan 50 kilo. Dit is een daling van 3,3 procent ten opzichte van december 2012. In North-Carolina is het aantal varkens van minder dan 50 kilo met 10,6 procent gedaald tot 2,7 miljoen dieren. Met 560.000 dieren is de daling in Oklahoma 30 procent.

Ohio telde in december 2012 645.000 varkens van minder dan 50 kilo. Ondanks uitbraken van PED is dit aantal in 2013 met 5,4 procent gestegen tot 680.000 dieren.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

PEDziekten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Curly 14 Februari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/item/10844453/Nieuw-virus-gevonden-bij-varkens-in-VS]Nieuw virus gevonden bij varkens in VS[/url]
Als dit virus maar weer niet overslaat naar Europa !

Globalisme m.a.w.; import en export van en naar andere continenten zou eigenlijk verboden moeten worden.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden