Na aanvullende garanties

Varkensvlees VS mag weer naar Rusland

24 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Twee bedrijven van de Smithfield, de Amerikaanse varkensvleesproducent met Chinese eigenaren, mogen vanaf week 14 weer varkensvlees naar Rusland exporteren. Dit meldt Reuters.

Rusland sloot in februari 2014 de grens voor verschillende Amerikaanse varkensvleesproducenten nadat sporen van ractopamine in het vlees waren aangetroffen. Het middel bevordert vetvrije groei bij vleesvee en is toegestaan in de VS, maar verboden in Rusland.

De afdelingen van Smithfield hebben aanvullende certificaten afgegeven die moeten garanderen dat het vlees vrij is van ractopamine en veilig is voor consumptie.  Rusland gaf in februari aan vanaf maart weer Amerikaans varkensvlees te willen toestaan, maar kwam hier later op terug omdat het eerst garanties wilde over de koelhuizen waar het vlees wordt bewaard.

De Russische veterinaire dienst meldt op de website dat van de 179 bedrijven in de VS die varkensvlees produceren en opslaan de producten van twee Smithfield bedrijven en vier koelhuizen weer wordt toegestaan.

Rusland voert ook gesprekken met Brazilië. In 2013 exporteerde Brazilië 124.891 ton varkensvlees naar Rusland. Dit is een daling van 1,7 procent ten opzichte van 2012 die wordt veroorzaakt door een importverbod voor 22 bedrijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden