Notering daalt 3 euro

Biggenprijs Vion zet extra stap omlaag

8 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Ook de biggenprijs van Vion weet zich in week 41 niet te onttrekken aan de dalende trend. Met 22,50 euro daalt de notering van de slachterij drie euro ten opzichte van week 40 en dit is een halve euro meer dan de 2,50 euro waarmee de beursprijs biggen daalde. Ook de zeugenprijs is door Vion verlaagd.

De reden voor de stevige verlaging van de biggenprijs, is het ruime aanbod en de beperkte vraag. De scheve verhouding tussen beide factoren zorgt al sinds week 18 voor dalende biggenprijzen, maar de afgelopen weken is de druk op de notering vergroot door forse verlagingen van de varkensprijzen. Hierdoor zijn de mogelijkheden om biggen op te leggen verder afgenomen terwijl het aanbod en de gewichten van de biggen verder toenamen.

Door de verlaging van drie euro komt de biggenprijs van Vion in week 41 op 22,50 euro. Dit is slechts een halve euro boven het niveau van de notering in dezelfde week van 2010 en 2011.

De slachtzeugennotering is door Vion met vijf cent verlaagd waardoor de prijs in week 41 op 0,95 euro komt. De zeugenprijzen staan onder druk door de dalende varkensprijzen, maar ook het toenemende aanbod door de slechte biggenprijzen speelt een rol.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden