Voor het eerst in 62 jaar

VS produceert meer varkens- dan rundvlees

14 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft de prognoses over de varkensvleesproductie verhoogd en verwacht dat voor het eerst in 62 jaar meer varkens- dan rundvlees wordt geproduceerd.

2,6

procent

meer varkensvlees in 2015

In de oktobereditie van het Wasde-rapport, het maandelijkse prognoserapport over de wereldwijde vraag naar en productie van agrarische producten, sprak het USDA de verwachting uit dat de VS in kalenderjaar 2015 10,85 miljoen ton varkensvlees gaat produceren. Dit is een stijging van 2,6 procent ten opzichte van 2014.

Door de stijging gaat de VS voor het eerst in 62 jaar meer varkens- dan rundvlees produceren. Uit het Wasde-rapport blijkt dat de prognose is dat in 2015 10,79 miljoen ton rundvlees wordt geproduceerd. Dit is een stijging van slechts 0,6 procent ten opzichte van 2014 en onvoldoende om de groei van de varkensvleesproductie bij te benen.

De groei van de varkensvleesproductie is opvallend, want de VS kampt nog steeds met een toenemend aantal uitbraken van het dodelijke varkensvirus Porcine Epidemische Diarree. Het USDA verwacht voor 2015 dat het effect van de ziekte afneemt en dat de varkensstapel, en dus de vleesproductie, kan herstellen. Dit wordt versterkt door aanhoudende, lage voerprijzen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden