Varkensaanbod zeer ruim

Vleesmarkt houdt varkensprijs Vion stabiel

12 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Na Hilckmann en de beursprijs, blijft ook de varkensprijs van Vion onveranderd ten opzichte van de voorgaande week. De prijs blijft in week 3 staan op 1,24 euro.

Dat de noteringen in de derde week stabiel blijven en er geen vervolg is gegeven aan de verlagingen die in week 2 zijn doorgevoerd, is grotendeels te danken aan de vleesmarkt. De vleesverwerkende industrie is nog niet volledig opgestart waardoor het aanbod op de vleesmarkt iets minder ruim is. Daarnaast heeft ook de retail de overschotten grotendeels weten te verkopen en dit houdt de varkensprijzen in week 3 in de benen.

Hoewel de notering stabiel blijft, blijft de druk op de varkensmarkt groot in week 3. Er moeten nog altijd varkens worden geslacht die tijdens de feestdagen zijn blijven liggen en dit zorgt ook voor bovengemiddelde gewichten. 

Dat de Vion, in navolging van de beursprijs, Hilckmann en de Duitse notering, in week 3 geen verlaging doorvoert is positief, maar het betekent niet ook de komende weken verlagingen uitblijven. DCA-analist Henry Dunnink zei in zijn marktbericht van vrijdag 9 januari dat de prijs verder neigt te dalen omdat met name Duitse slachterijen ontevreden zijn over het huidige niveau. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden