Concurreren met dochterbedrijf

Tönnies gaat zich richten op vegetariërs

29 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Tönnies is al de grootste varkensslachter en -vleesproducent van Duitsland, maar Clemens Tönnies wil zich ook gaan richten op vegetariërs. In oktober wil het bedrijf een vegaschnitzel en tofuworsten presenteren. Hiermee gaat Tönnies echter wel indirect met zichzelf concurreren.

Het eerste vegaproduct dat Tönnies wil gaan aanbieden, is een vegetarische schnitzel. De slachterij wil het product in oktober presenteren op de Anuga, één van de grootste beurzen voor retail, catering en foodservice bedrijven.

‘Wij hebben vegetariërs al op de korrel’, zegt Josef Tillmann, ceo van Tönnies. Het bedrijf ziet de markt voor vegetarische producten groeien. In 2014 telde Duitsland 7,75 miljoen vegetariërs. Dit was een stijging van 12,6 procent ten opzichte van 2013.

Tillmann wilde tegenover de Lebensmittel Zeitung niet kwijt wanneer de vegetarische producten van Tönnies op de markt moeten komen. Ook is het nog onbekend onder welke naam de producten worden vermarkt. Tönnies is met het Tillmann’s marktleider voor vers en verpakte vleesproducten in Duitsland, maar dit merk richt zich exclusief op vlees waardoor het de vraag is of vegetarische producten bij het merk passen. 

De ambitie van Tönnies is opvallend, want in december zette het bedrijf ook al stappen op de vegetarische markt. De Zur-Muhlen-Gruppe, een dochteronderneming van Tönnies, startte aan het einde van 2014 met het produceren van Leberkäse en knakworsten op basis van soja. Daarnaast nam Tönnies in december, via de Zur-Muhlen-Gruppe, Heinrich Nölke GmbH over. Dit bedrijf heeft plannen om onder de naam Guttfried vegetarische gekookte worsten en Mortadella op de markt te brengen. Nölke biedt al tofuworsten en Leberkäse op sojabasis aan onder de merknaam ‘Es Schmeckt’. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden