Stabielere prijzen in 2016

Private opslag geeft varkensmarkt lucht

29 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel 2014 een slecht jaar was voor de varkenssector, zakten de prijzen in 2015 nog verder weg. Ook 2016 gaat de nodige uitdagingen met zich meebrengen, maar AHDB Pork, het Britse productschap voor de varkenssector, verwacht dat varkensprijzen zich in 2016 gaan herstellen met dank aan de private opslagregeling.

Volgens Global Meat News is 2015 een buitengewoon moeilijk jaar geweest voor de varkenssector en de situatie is door verschillende organisaties, waaronder Copa-Cogeca, omschreven als een crisis.

Het jaar is echter zo goed als voorbij en uit en AHDB Pork ziet de situatie langzaam maar zeker verbeteren. Volgens de organisatie is dit mede te danken aan de private opslagregeling, die effectief wordt op 4 januari.

De terugkeer van particuliere opslag wordt als goed nieuws ontvangen

‘De terugkeer van particuliere opslag wordt als goed nieuws ontvangen voor de Europese varkensmarkt gezien het feit dat de prijzen in de laatste maanden van 2015 sterk zijn gedaald en historische diepten hebben bereikt’, verklaart een woordvoerder van AHDB Pork tegenover Global Meat News.

‘Normaal gesproken presteert de varkensmarkt slecht in de dagen na de jaarwisseling’, geeft AHDB Pork aan. De organisatie sluit dan ook niet uit dat de markt in januari en februari onder druk blijft, maar rekent daarna op herstel waarbij de prijzen minder volatiliteit vertronen dan het geval was in 2015. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden