Vraag om professionalisering

Deens varkensconcept zet voet aan grond in Azië

8 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Deense varkensconcept ‘Danish Farm Concept’ heeft voet aan de grond gekregen in Azië. Het concept wordt uitgerold in Vietnam en op de Filippijnen. Doelstelling is om de snelgroeiende varkenshouderij in Azië ter plekke te professionaliseren en te ontwikkelen.

Inmiddels zijn de eerste contracten ondertekend, aldus The Pig Site. De reden waarom deze landen expertise in Denemarken hebben gezocht, dankt de Deense varkenshouderij aan de hoge productiecijfers. Gemiddeld werpt een zeug  meer dan 30 biggen per jaar, met deze cijfers zijn de Denen wereldleider.  De vraag van de Aziatische varkensboeren is dan ook, hoe de productie op een veilige en efficiënte wordt verbeterd.

Door de veranderende vraag voldoet het aanbod niet meer

De Zuidoost-Aziatische markten hebben van oudsher vertrouwd op hun lokale en kleinschalige varkensboeren. Door de veranderende en snelgroeiende vraag voldoet het aanbod niet meer, zodoende heeft men hulp gezocht in Denemarken. Het Deense concept geeft lokale varkensboeren ondersteuning op gebied van milieu, huisvesting, genetica, voeding en gezondheid.

Het concept wordt aangepast aan de lokale behoeften en omstandigheden. Naast professionalisering van productieomstandigheden biedt het concept naar eigen zeggen een goed rendement.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden