EU erkent gebrek aan succes

Brussel blijft praten met Rusland over varkensban

25 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De Europese Commissie is fel bekritiseerd door Copa-Cogeca over het gebrek aan successen dat is geboekt in de onderhandelingen met Rusland. De Europese Commissie heeft tegenover Global Meat News erkent dat er inderdaad nauwelijks progressie is geboekt, maar een woordvoerder laat wel weten dat de commissie nog niet opgeeft. 

Er is nog steeds contact tussen de Europese Commissie en Russische vertegenwoordigers

Een lid van de Europese Commissie verklaarde tegenover Global Meat News dat de commissie wel pogingen heeft gedaan om de Russische grens weer open te krijgen, maar dat er nauwelijks successen zijn geboekt. ‘De Europese Commissie blijft proberen om de export naar Rusland weer mogelijk te maken en er is ook nog steeds contact met Russische vertegenwoordigers’, laat de woordvoerder weten aan Global Meat News. 

De commissie heeft ook verschillende voorstellen aan Rusland gedaan, maar een reactie bleef telkens uit. ‘Er zijn zowel politieke, als technische voorstellen gedaan aan Rusland om de sancties van tafel te krijgen die zijn genomen nadat Afrikaanse varkenspest is aangetroffen in deEU. Deze voorstellen zijn echter niet opgepakt door Rusland.’ 

Het lid van de Europese Commissie, waar Global Meat News mee sprak, wil de schuld dan ook niet bij de commissie leggen. ‘Dat een nog geen oplossing is gevonden voor de grenssluiting ligt niet aan onvoldoende inzet van de EU. Iedere mogelijkheid om de handel met Rusland weer op gang te krijgen, proberen we te benutten.’ 

De kritiek die de Europese koepelorganisatie Copa-Cogeca uitte vind de woordvoerder dan ook niet terecht. Henri Brichard, vicevoorzitter van Copa-Cogeca, zei dat de commissie onvoldoende doet om de grens weer open te krijgen en riep de commissie op om de inzet te vergroten.

Hoewel de commissie zich niet kan vinden in de kritiek, heeft in week 21 wel een ontmoeting plaatsgevonden tussen de Europese Commissie en de Russische minister van Landbouw, Alexander Tkachev. Dit is opvallend omdat Tkachev een officieel reisverbod heeft voor de EU. Op uitnodiging van de Franse autoriteiten bezocht hij een conferentie van de Wereldorganisatie voor Diergezindheid. Tijdens de conferentie heeft Tkachev gesproken met Europese ambtenaren over het gezamenlijk bestrijden van Afrikaanse varkenspest.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Fier 25 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10869900/Brussel-blijft-praten-met-Rusland-over-varkensban]Brussel blijft praten met Rusland over varkensban[/url]
Ga elkaar de vliegen afvangen daar in de EU commissie onderling. Hou daar mee op!! Dit is geen uitstraling naar samenwerking binnen de EU.
Kijk eens goed naar de Spoed ontwikkelingen in Rusland t.a.v.de uitbreiding van Varkensaanbod binnenslands.
Moeten wij onze handel niet herzien t.a.v. Rusland. Laat andere technische sectoren ruimte houden. Als er dan voedsel nood komt in Rusland wordt het door de bevolking wel aangegeven. Dan!! kunnen we in gesprek gaan. Wij zitten op een wereld markt als het om voedsel voorzieningen gaat in welke branche van voedsel men ook zit.
jpk 25 Mei 2016
Nertsenbedrijven worden verboden
Varkensbedrijven worden de nek omgedraaid
Nederland en Belgische peren telers betalen de Russische boycot
jpkievit 25 Mei 2016
Nertsenbedrijven worden verboden
Varkensbedrijven worden de nek omgedraaid
Nederland en Belgische peren telers betalen de Russische boycot
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden