Nederland kan profiteren

Duitsers kiezen steeds vaker voor biologisch varkensvlees

11 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

Met een jaarlijkse groei tussen de 8 en de 14 procent is Duitsland in potentie een zeer kansrijke afzetmarkt voor biologisch varkensvlees. Vooral de Denen kunnen hiervan profiteren en zien de exportcijfers flink oplopen, terwijl de verwachting is dat ook de komende jaren de afzet verder kan toenemen. Dit meldt GlobalMeatNews.

Het zuiden van Duitsland boort de Nederlandse markt aan 

Vooral in het Noorden van Duitsland - nabij Hamburg - zetten de Denen veel varkensvlees af uit het biologische segment. Geografisch gezien wordt de handel ondersteund, omdat de biologische varkenshouderij in Denemarken vooral in het zuiden van het land is gesitueerd. In andere delen van Duitsland, zoals het zuiden,  wordt het biologische varkensvlees juist uit Nederland aangevoerd, terwijl Oost-Duitsland de Oostenrijkse markt aanboort. Ongeveer 25 procent van het biologische vlees in Duitsland wordt aangevoerd vanuit Denemarken, Nederland en Oostenrijk.

Vanwege de groeiende vraag kan de biologische varkenshouderij in Denemarken de komende jaren rekenen op overheidssteun. Sinds afgelopen mei is er een subsidie programma gestart waarbij vooral zeugenhouders worden gespekt. Wanneer de zeugenstapel met ten minste 25 dieren wordt uitgebreid, wordt per zeug 150 dollar uitgekeerd. In totaal is zo’n 300.000 dollar door de Deense overheid beschikbaar gesteld. Een snelle rekensom leert dat de subsidiepot dan genoeg gevuld is om tot circa 2000 nieuwe biologische zeugen te subsidiëren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden