15.000 varkens op één locatie

Nederlander wordt grootste varkenshouder in Duitsland

1 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 18 reacties

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar ook in Duitsland kan in het groot worden gedacht. Nederlander Wim Beulink uit Drenthe heeft plannen om in Nedersaksen een van de grootste varkensstallen van Duitsland te bouwen met ruimte voor maar liefst 15.000 varkens. De vergunningen zijn inmiddels rond waardoor het bouwproces in gang kan worden gezet.

De uitbreidingskosten worden geschat op circa 2 miljoen euro. Bij een capaciteit van circa 15.000 dieren met gemiddeld drie rondes per jaar kunnen zo’n 45.000 varkens worden afgeleverd. Het gros van de varkens gaat naar slachterij Tönnies die een slachtlocatie heeft op zo’n 30 minuten afstand van het varkensbedrijf. 

Nog niemand met zoveel varkens op één locatie

De plannen in Duitsland zijn voor Beulink overigens niet de eerste stap over de grens. De varkenshouder zit al 10 jaar in het Duitse Sustrum, wat ligt in de deelstaat Nedersaksen en heeft daar al twee varkensschuren met circa 10.000 varkens. Nu moet daar een derde stal bijkomen, waardoor de capaciteit oploopt tot zo’n 15.000 varkens en met deze aantallen behoort de Nederlander tot een van de grootste varkenshouders in Duitsland. Er zijn in Nedersaksen wel varkenshouders die nog meer varkens hebben, maar er is nog niemand die zoveel dieren op een locatie heeft.

De plannen dateren overigens niet van gisteren. Al 8 jaar lang broedt Beulink op deze uitbreidingplannen, maar gezien het feit dat grote varkensbedrijven niet meer welkom zijn in Duitsland had de varkenshouder er niet meer op gerekend. Desondanks heeft Beulink zijn plannen tot rond gekregen, omdat het plan volledig voldoet aan gestelde criteria als brandveiligheid en mestafvoer.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
18 reacties
Abonnee
Hengeer 1 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10872513/Nederlander-wordt-grootste-varkenshouder-in-Duitsland]Nederlander wordt grootste varkenshouder in Duitsland[/url]
Ik vraag mij af wat deze man bezielt
Grootheidswaanzin,waar een gezonde agrarische sector niet op zit te wachten
Een gezinsbedrijf met zeker voldoende omvang zodat er een goed bestaan kan gerealiseerd worden
Maar dit soort megabedrijven heb ik helemaal niets mee en verziekt onze agrarische sector met een beeld van fabrieksmatigheid
Geeft weer gespreksstof voor( partij voor de dieren)
Dat moeten we voor komen
Abonnee
Krulstaart 1 December 2016
hoezo de grootste boer?
Volgens mij klopt er niks van dit verhaal.
winner 1 December 2016
Ik wens Beulink alle goeds toe, een teken van ondernemerschap en lef, toch nog iemand die het helemaal zit zitten in onze aangeschoten sector.
Het blijft wel een feit dat in de driehoek : Londen / Berlijn / Parijs , 100 miljoen consumenten wonen die de komende generatie een stukje varkensvlees willen blijven eten voor een acceptabele prijs !
Johan 1 December 2016
Er is maar één weg, die van de megagrootheid, als je iets wenst te zeggen te hebben natuurlijk. Spijtig, maar het is wel zo. Binnen 10 jaar of nog zo lang niet, is alles megagroot, ook met de risico's eraan verbonden natuurlijk.
Herman 1 December 2016
compleet absurd, ondernemerschap? Niet bepaald, rendement afdwingen op basis van schaalgrootte vind ik geen ondernemerschap. Het bewust de nek omdraaien van gezinsbedrijven omdat er rupsjes nooit genoeg zijn, allemaal uit gelokt door ons kapitalistisch systeem, zunde!!
JOHAN 1 December 2016
DE BANKEN MOESTEN OOK ALLEMAAL MEGAGROOT ZIJN EN VANDAAG ZIJN ZE TERUG AAN HET VERKLEINEN
gROOT BLIJFT NIET BESTAAN
yep 1 December 2016
waarom is dit megagroot? Hier heeft gewoon 1 man werk en die kan het prima alleen aan. Of te wel gewoon een gezinsbedrijf
bep 1 December 2016
Wat is dit nu voor nieuws het werkt alleen maar tegen de sector. wens de man het allerbeste ze hebben toch nooit genoeg die Hollanders.
bemelmans wien 1 December 2016
er zitten toch weer een paar azijnzeikers tussen,afgunst is erg 15000 varkens
is niks apart als ze dan in een stal zitten is alleen maar gemakkelijk.
Mathieu 1 December 2016
Hoezo de grootste Nederlandse varkenshouder in Duitsland met 15000 varkens op een locatie? Voor zover mij bekend zijn er andere Nederlanders in Duitsland met veel meer varkens op een locatie, denk bijvoorbeeld aan Bolart.
Sterretje 1 December 2016
Er kunnen nog wel een paar varkens per hok erbij zo te zien op foto zijn er nog wel een stuk of 3 ligplaatsen vrij .
Piet 1 December 2016
Inderdaad niet zo groot,kan in de schaduw staan van andere Duitse bedrijven. Beulink fantaseert graag maar is stroman van grote voerleverancier.
Abonnee
Dekil 2 December 2016
"De uitbreidingskosten worden geschat op circa 2 miljoen euro."
En dat voor 15.000 vlv, zou dus €133 per vlv plaats zijn. De meeste stallen kosten 3 keer meer per plaats. Als je dan de stal wilt voldraaien ben je nog ongeveer €70 per dier kwijt.
Als dat waar is dan kan Beulink daar wel een goede boterham mee verdienen
Fier 2 December 2016
Nederland op z'n smalst bij sommige reacties. Maar dat alles groot moet zijn/ worden, betekent niet slechter voor de dieren.Ook voor de aanverwante bedrijfsbranches betekent het werk, voer aanleveren of zelf aanmaken, gezondheidsdiensten(kantoorbanen) en slachterijen. maar ook mestverwerking voor Bio-gas verbranding, welke in Duistland veel verder is dan wij in ons vergaderlandje van regels vergaren. Welke sector draagt zo bij aan werkgelegenheid! ook voor de toekomst wil de minst bedeelde (€=) graag eens per week een stukje vlees op z'n bord. Dat is waar ik mij druk om maak bij al die Nederlandse consumenten wensen.
Jazeker 2 December 2016
Dekil wel goed lezen. Er zijn al 10.000 varkens aanwezig er komen er 5000 bij dus 400 euro per plaats. Overigens zijn er in Duitsland veel grotere bedrijven waar deze onzin vandaan komt is mij een vraag.
Wim 6 December 2016
Wel makkelijk, tegenstanders als azijnzeiker af schilderen. Hoef je niet op de feiten te praten. Feiten als afgesneden staarten (Bijten ze elkaar niet. Oh ja? Stop er dan niet zoveel bij elkaar), milieuvervuiling door enorme hoeveelheden mest en het vermoorden van de varkens. Ach wat, de varkensboeren zijn ondernemers, die grijpen kansen, willen verdienen. En vergeet niet: zorgen voor varkensvlees dat we allemaal zo graag eten. Die megastallen hebben inderdaad niks met ondernemerschap te maken, maar alles met rücksichtslos gedrag.
Jan 6 December 2016
Sommige bedrijven hebben hun bedrijfstrategie afgekeken van de banken. Te groot worden om over de kop te laten gaan als men in moeilijk vaarwater zou komen.
Jan 6 December 2016
Sommige bedrijven hebben hun bedrijfstrategie afgekeken van de banken. Te groot worden om over de kop te laten gaan als men in moeilijk vaarwater zou komen.
vanplateringen 22 Januari 2017
varken, wie niet steelt of erft, tobt en werkt totdat ie sterft. Natuurlijk bedonderen zulke andere, anders wordt je niet groot. Ik heb b,v van Schuttert ook genoeg van zulke verhalen gehoord, of ze waar zijn.......
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden