Niet alleen salades

Duitse minister voert pleitrede voor varkensvlees

2 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness

‘Dat onze kinderen geen varkensvlees meer krijgen, is volkomen onacceptabel’, aldus Christan Schmidt, de Duitse minister van Landbouw, die vindt dat Duitse scholen hun leerlingen regelmatig maaltijden met varkensvlees moeten aanbieden.

Om ervoor te zorgen dat schoolkantines evenwichtige voeding aanbieden, is er een ‘kwaliteitssysteem’ in het leven geroepen wat hierop toeziet. Volgens Schmidt heeft iedereen het recht om te eten naar keuze, maar het kan niet zo zijn dat alleen nog maar salades worden geserveerd, omdat varkensvlees – om religieuze redenen – wordt geweerd.

Duitse pers reageert sceptisch 

De Duitse pers heeft vraagtekens bij de ideeën van Schmidt. De minister stuurt aan op gevarieerde maaltijden, met dagelijkse keuzes tussen zowel vlees, vis als vegetarisch. Voor kleinere kantines is het echter praktisch onmogelijk om zowel varkensvlees als rundvlees, vis en vegetarisch in het assortiment op te nemen, althans zo leven de bezwaren in de pers.

Ook pleit Schmidt voor duidelijke aanwijzigen op verpakkingen van levensmiddelen. Zo vindt de minister dat vegetarische gerechten niet de naam vlees, of iets wat in die richting suggereert, mogen dragen. De ‘vleesdiscussie’ is al langer gaande in Duitsland. Ook Bondskanselier Merkel heeft vorig jaar een oproep gedaan aan immigranten om respect te hebben voor de Duitse eetgewoonten, zoals bijvoorbeeld varkensvlees. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden