Ambities krijgen vorm

Danish Crown is op overnamepad in Duitsland

12 Januari 2017 - Wouter Baan - 3 reacties

Danish Crown, de vierde grootste varkensslachterij van Duitsland, heeft flinke slachtplannen in de Duitse rundveesector. Het van origine Deense bedrijf is voornemens om een groote Duitse rundveeslachterij, genaamd Teterover Fleisch, over te nemen. 

Teterover Fleisch is gevestigd in en noorden van Duitsland en telt zo’n 187 medewerkers. Per jaar worden zo’n 90.000 runderen geslacht en daarmee maakt de slachterij een omzet van 150 miljoen euro. Hoeveel geld Danish Crown voor de overname uittrekt, is niet bekend. Naar verluid gaat het om een bedrag van tientallen miljoenen. Met de geplande overname zet Danish Crown ook een grote stap op de biologische vleesmarkt in Europa.

Danish Crown wil de grootste slachterij van noordwest Europa worden

Volgens Jais Valeur, CEO bij Danish Crown, is de overname een prachtige aanvulling op de nieuwe strategie die de slachterij heeft in de varkenssector. In een recent gepresteerd plan heeft Danish Crown kenbaar gemaakt om de grootste slachterij van noordwest Europa te worden met Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Polen als ‘thuislanden’. Daarbij gaat de slachterij verder dan het verwerken van vlees. Het produceren van bijvoorbeeld kant en klare maaltijden en het optimaal verwaarden van varkens staan daarbij centraal. Ook varkenshouders worden meegenomen in de ambities, gezien de garantieprijs die tot 2021 is uitgeschreven.

De strategie is door Jais Valeur zelf benoemd als een ‘fourwheeldrive strategie’ en daarmee doelt de CEO op het optimaal kunnen bewegen op verschillende terreinen in de markt. Oftewel, zowel op geasfalteerde wegen (lees: bestaande markten) als op ruige terreinen (Lees: nieuwe markten). Een rendement van 10 procent op het geïnvesteerd vermogen is daarbij het streven.

De overname van Teterover Fleisch past precies in deze plannen, want zo’n 20 procent van de slachtingen zijn biologische runderen. Het bedrijf slacht ook varkens, maar runderen zijn - met zo’n 75 procent van de slachtingen - de hoofdmoot. Overigens is de huidige afzet van Teterover Fleisch voor de helft gebaseerd op Duitsland. De andere helft wordt voornamelijk in Zuid-Europese landen en Zweden afgezet. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
Dekil 12 Januari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10872983/Danish-Crown-is-op-overnamepad-in-Duitsland]Danish Crown is op overnamepad in Duitsland[/url]
Ik ken een slachterij (organisatie) die ook zo'n soort strategie had!
Krulstaart 12 Januari 2017
Hebben ze in Denemarken Daan van Doorn aangenomen? Ik weet trouwens nog wel een koopje in Nederland....
Kees 12 Januari 2017
Krulstaart schreef:
Hebben ze in Denemarken Daan van Doorn aangenomen? Ik weet trouwens nog wel een koopje in Nederland....

Daar noem je me een visionair Krulstaart. Wat heeft die man al veel boerengeld er doorgejaagd. Ongelofelijk!
KENNER 12 Januari 2017
Binnenkort hangt de naam van Danish Crown of Tönnies ook aan Nederlandse slachterijen...... Tilburg gaat dicht en Amsterdam is zeer fragiel...
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden