Mexico grote afnemer

Varkensexport VS sluit 2016 sterk af

9 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

De Amerikaanse export van varkensvlees heeft in 2016 uitstekende cijfers laten zien, zeggen het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en de Amerikaanse Exportfederatie (USMEF). De export liet over 2016 een stijging van 8 procent zien ten opzichte van het jaar ervoor.

Met een uitvoer van 2,31 miljoen ton varkensvlees lag het volume twee procent hoger dan het record in 2012. De waarde van de export steeg over 2016 met zeven procent in een jaar tijd tot een bedrag van 5,94 miljard dollar. De exportcijfers zijn met name in december fors gestegen. In deze laatste maand van het jaar steeg de export met 18 procent ten opzichte van een jaar eerder en ging de waarde met twintig procent omhoog. De Verenigde Staten hebben afgelopen jaar bijna 26 procent van het totale volume varkensvlees uitgevoerd.

Met name Mexico was een belangrijke afnemer van het Amerikaanse varkensvlees. In de tweede helft van het jaar steeg de uitvoer vijf maal op rij naar recordhoogtes om aan het einde van het jaar uit te komen op een stijging van zeven procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook China bleef in 2016 een grote speler, ondanks dat de cijfers iets daalden in vergelijking met eerder in het jaar, pluste december met 40 procent ten opzichte van 2015.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden