Opmerkelijke zet

Westfleisch plukt CEO weg bij Danish Crown

23 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse slachterij Westfleisch winkelt in de keuken bij concurrent Danish Crown. Steen Sönnichsen, tot november 2016 CEO bij de Duitse tak van Danish Crown, stapt namelijk over naar concurrent Westfleisch om daar toe te treden tot de directie.

Naar verluidt treedt Sönnichsen per 1 december 2017 officieel in dienst bij Westfleisch en gaat zich richten op de productie van vlees en de inkoop van varkens. In een verklaring laat Westfleisch weten dat de komst van een derde directielid past bij de omvang van het bedrijf. Met de komst van de voormalig Danish Crown CEO haalt Westfleisch naar eigen zeggen een expert binnen met ruim 30 jaar ervaring in de vleesindustrie. 

Sönnichsen is geen voorstander van de Duitse varkensprijs

In november 2016 werd al bekend dat Steen Sönnichsen per direct zou stoppen als CEO bij Danish Crown, omdat hij zich wilde richten op een uitdaging buiten het bedrijf. Met de overstap naar Danish Crown wordt dus bekend wat deze uitdaging wordt. Sönnichsen is momenteel nog wel actief bij Danish Crown, alleen dan als adviseur. November 2017 komt deze adviesfunctie te vervallen en kan hij over naar de concurrent. 

Eind vorig jaar provoceerde Sönnichsen - toen nog als CEO van Danish Crown - in de Duitse media door de ‘Vereinigungspreis’ in Duitsland als onzinnig te bestempelen. In de wandelgangen is bekend dat juist Westfleisch veel zaken doet op deze notering. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden