Apeldoorn krijgt upgrade

Vion investeert vele miljoenen in route naar Azië

1 Maart 2017 - Redactie Boerenbusiness

Apeldoorn wordt de doorvoersluis van Vion naar Azië. Om te blijven voldoen aan de hoogste exportcertificeringseisen, gooit Vion de Gelderse locatie op de schop. In totaal investeert Vion zo’n 8 miljoen euro om op de Aziatische afzetmarkt voorop te blijven lopen. 

Uit eigen zak, of onbekende investeerder?

‘Vooral Azië is een groeimarkt, waar we veel kansen zien voor het optimaal verwaarden van de door ons verwerkte varkens’, aldus Frans Stortelder, COO van de divisie Pork. Naast modernisering gaat Vion ook over op uitbreiding in Apeldoorn. Volgens Stortelder gaat Vion in de Gelderse stad het gehele proces van de verwerking van varkensvlees uitvoeren. Oftewel; van uitbenerij tot expeditie. Zo wordt er nieuwe verpakkingsruimte opgezet, speciaal voor de Aziatische markt.

Waar Vion het geld vandaan haalt, wordt niet vermeld. September vorig jaar werd bekend dat Vion opzoek is naar een nieuwe aandeelhouder die de slachterij kan voorzien van een kapitaalinjectie. Eind vorig jaar gonsde het nieuws door de markt dat de VanDrieGroup wellicht in Vion zou stappen. Of beide partijen daadwerkelijk met elkaar in zee gaan, is tot heden onbekend. Recentelijk informeerde Boerenbusiness nog naar de stand van zaken, maar dat leverde geen resultaat op. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden