NVV-leden stemmen voor

Eén varkensgeluid weer een stapje dichterbij

27 Juni 2017 - Wouter Baan

De integratie van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) binnen POV Belangenbehartiging is weer een stapje dichterbij. De NVV-leden gaven maandagavond, 26 juni, akkoord voor het uitwerken van de opties voor de afbouw van de vakbond.

Doelstelling: Eén varkensgeluid 

De bedoeling is dat de NVV en LTO Varkenshouderij vanaf 2018 samengaan binnen POV Belangenbehartiging. Dit betekent dat de NVV vanaf 2018 stopt met het innen van contributie. Als de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de POV eind 2017 akkoord geeft voor de definitieve samenvoeging, zal POV de contributie-inning in 2018 van de NVV overnemen.

Definitief besluit volgt later
In december staat de volgende ALV van de NVV gepland. Dan worden de opties besproken voor de afbouw van de NVV. Medio 2018 volgt een ALV waar een definitief besluit wordt genomen voor deze afbouw. Volgens Ingrid Jansen, voorzitter NVV, is het belangrijk dat de NVV pas vervolgstappen neemt, als de POV-organisatie definitief staat. "Zorgvuldigheid gaat boven snelheid", aldus Jansen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden