3 procent groei

Varkensstapel VS schrijft nieuw record

30 Juni 2017 - Wouter Baan

Daar waar de varkensstapel in Noordwest-Europa slinkende is, zijn er juist meer varkens in de VS. Nooit eerder in juni zaten de Amerikaanse varkensstallen zo vol als dit jaar. Tegenover meer varkens staat meer slachtcapaciteit.

Bij het het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) stonden op 1 juni 71,7 miljoen varkens geregistreerd. Dit is een plus van 1% ten opzichte van maart. In een jaar tijd is de varkensstapel echter met 3% gegroeid. Het USDA begon in 1964 met het tellen van de varkensstapel en nooit eerder werden in juni werden zoveel varkens geteld als dit jaar.

44,56

miljoen 

vleesvarkens in juni

Fractie meer zeugen
Het aantal fokzeugen is in het tweede kwartaal met een fractie toegenomen tot 6,07 miljoen stuks. Ten opzichte van juni 2016 noteert de zeugenstapel wel 2% hoger. Het aantal biggen, tot 23 kilo, kwam uit op 21,01 miljoen stuks. Het aantal vleesvarkens wat begin juni in de pijplijn zat kwam uit op 44,56 miljoen. Het gros van de Amerikaanse varkenstapel staat gestald in de staten Iowa, Minnesota en North Carolina.

Meer slachtingen
Amerikaanse slachterijen kunnen door de groeiende varkenstapel extra drukte verwachten. Ondermeer in de staten Iowa en Minnesota breiden sommige slachterijen daarom flink uit. De verwachting is dat dit jaar de slachtcapaciteit in de VS met circa 10% toeneemt. De uitbreidingsplannen zijn goed voor 11,6 miljoen extra slachtingen per jaar. Vorig jaar werden in de VS ruim 117 miljoen varkens geslacht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Aantal fokzeugen zit weer in de lift

Nieuws Varkens

Daling van de varkensstapel vlakt af

Nieuws Varkens

Duits onderzoek: derde zeugenhouders bouwt af

Nieuws Varkens

Nederlandse varkensstapel op laagste punt in 40 jaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden