Varkensstapel

rundvlees Kalfsvlees

Nieuws Vlees

Lagere omzet, meer winst voor Pali Groep

Vee en vleesbedrijf Paridaans en Liebregts heeft in 2021 een 4,5% lagere omzet geboekt dan in het jaar ervoor. De winst leed er evenwel niet onder. Die verdubbelde in 2021 juist.
18 Januari 2023
biggen

Nieuws Varkens

Duitsland verloor in een jaar 200.000 fokzeugen

De Duitse varkensstapel is in de afgelopen maanden wederom hard geslonken. Daarmee zet de dalende tendens die al een aantal jaar aan de gang is onverminderd door. Dit blijk uit cijfers van de Duitse statistiekdienst Destatis die zich baseren op de telling van 3 november.
22 December 2022
supermarkt varkensvlees Verenigde Staten vleesconsumptie

Nieuws Varkensvlees

'Varkensvleestekort dreigt in Duitsland'

In Duitsland wordt gewaarschuwd voor een tekort aan varkensvlees. Door stijgende kosten van energie, arbeid en voer dreigen varkenshouders ermee te stoppen. De sector waarschuwt bij monde van slachterij Westfleisch voor lege schappen en grote prijsstijgingen.
16 November 2022
varkens - agri

Nieuws Agrifirm

Klimaatneutraal varkensvlees bereikt markt

Veevoerfabrikant Agrifirm en Valleivarken brengen het allereerste klimaatneutraal gecertificeerde varkensvlees op de Nederlandse markt. Het varkensvlees is vanaf midden-oktober te vinden in de maaltijdboxen van Marley Spoon.
9 November 2022
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkensvlees

Europa produceert minder varkensvlees

De Europese varkensvleesproductie daalt, zo concludeert de Rabobank in een nieuw rapport. Ook de vraag naar varkensvlees blijft achter. Tussen januari en juli vielen de exportcijfers van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk 23% lager uit. Wel verwacht de bank dat de export richting voornamelijk Zuid Korea en China aantrekt.
1 November 2022
slachterij varkensvlees karkas

Nieuws Vlees

Slachterij moet rekening houden met tekort NVWA

Slachterijen moeten bij het sluiten van overeenkomsten met afnemers rekening houden met het feit dat NVWA kampt met grote en structurele tekorten van keuringspersoneel. Het kan zijn dat bedrijven hierdoor niet de producten kunnen leveren die afgesproken waren om te leveren.
28 Oktober 2022
varkens - agri

Nieuws Varkensstapel

Opnieuw minder varkens in de VS

De daling van de varkens- en zeugenstapel in de Verenigde Staten zet verder door, zo blijkt uit de septembertelling van het Amerikaans landbouwministerie (USDA).
10 Oktober 2022
varkens - agri

Nieuws Varkens

Europese varkensstapel krimpt zienderogen

Dat het aantal varkens in Europa hard terugloopt, wordt nu ook bevestigd door cijfers van statistiekdienst Eurostat. Alleen in Spanje is nog sprake van een lichte toename.
3 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox