Varkensstapel

maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Daling van de varkensstapel vlakt af

De daling van varkensstapel zwakt af, zo concludeert de Rabobank in een rapport. Toch blijft het aanbod volgens de bank waarschijnlijk krap, waardoor een stijging van de slachtprijzen in het vierde kwartaal van 2023 voor de hand ligt.
25 Oktober 2023
biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Duits onderzoek: derde zeugenhouders bouwt af

Ruim een derde  van de Duitse zeugenhouders wil de komende vijf tot tien jaar gaan afbouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse belangenorganisatie ISN. 
26 September 2023
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Nederlandse varkensstapel op laagste punt in 40 jaar

De Nederlandse varkensstapel is op het laagste punt in 40 jaar tijd, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Toch gaat de daling nog niet zo hard als in Duitsland. Ondanks een recente correctie naar boven neemt de Duitse varkensstapel twee keer zo sterk af.
1 September 2023
maandanalyse varkens

Achtergrond Varkens

Varkensstapel krimpt het snelst in Denemarken

Geen van de Europese kernmarkten voor varkensvlees ziet de varkensstapel zo snel teruglopen als de Deense markt. Net als andere landen wordt de Deense milieuwetgeving steeds strenger en is het vinden van opvolgers steeds moeilijker. Toch is er een groot verschil met andere Europese markten dat het verschil verklaart.
25 Augustus 2023
varkensvlees Slagerij

Analyse Varkens

Duitse varkensprijs werpt dam op tegen prijsdalingen

De Duitse producentenvereniging VEZG houdt de varkensprijs in Duitsland voor deze week gelijk. Daarmee werpt de invloedrijke organisatie een dam op tegen de reeks prijsverlagingen van de laatste weken.
23 Augustus 2023
slachterij rundvlees

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs gevoelig lager in korte week

De neerwaartse druk op de varkensmarkt houdt nog even aan. Het laatste signaal op weg naar beneden is de Duitse verenigingsprijs (VEZG), die met €0,10 per kilo daalt.
16 Augustus 2023
varkensvlees Slagerij

Nieuws Varkens

Opluchting om stabiele Duitse varkensprijs

De Duitse Verenigingsprijs (VEZG) blijft deze week onveranderd. Dit lijkt geen nieuws, maar zorgt wel voor enige opluchting na weken van vleesprijsdalingen. Nu is het maar een eerste signaal. Voor meer bevestiging is het wachten op de prijzen van vrijdag, maar als dan ook een stabilisatie volgt, lijkt voorlopig het dieptepunt in de markt voorbij.
9 Augustus 2023
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Verenigde Staten twisten over welzijnsregels varkens

Binnen de Verenigde Staten is een twist ontstaan over de eisen die de individuele staten mogen opleggen aan de verkoop van landbouwproducten. Zo komt er in de Amerikaanse staat Californië wetgeving aan om de verkoop van varkensvlees, kalfsvlees en eieren die niet voldoen aan bepaalde welzijnsregels te verbieden. Bij de federale regering in Washington is nu een wet ingediend om de mogelijkheden in te perken voor individuele staten om de verkoop van agrarische producten te reguleren.
8 Augustus 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox