Goedkoper dan echt vlees

Cargill en Bill Gates investeren in kweekvlees

29 Augustus 2017

Memphis Meats, een Amerikaanse start-up die in het laboratorium vlees 'kweekt', heeft $17 miljoen aan investeringen opgehaald. De financiering is afkomstig van onder meer Cargill, Bill Gates en Richard Branson. Daarover schrijft Duurzaam Bedrijfsleven.

Memphis Meats kweekt kleine hoeveelheden vlees, met behulp van cellen van koeien, varkens en kippen. Het is de start-up al gelukt om op deze manier hotdogs, worst, burgers en gehaktballen te maken. De vleesproducten uit het lab zijn volgens de start-up vrij van antibiotica, ontlasting, ziekteverwekkers en andere contaminanten die in conventioneel vlees kunnen voorkomen. 

Goedkoper dan echt vlees
De start-up gebruikt de financiering naar eigen zeggen om zijn vooruitgang te versnellen. Zo wil Memphis Meats zijn kweekvleesproducten opschalen, terwijl kosten worden teruggedrongen. Uiteindelijk wil de start-up zijn productiekosten onder het niveau van die van echt vlees brengen, zodat het voor consumenten aantrekkelijker wordt om kweekvlees te kopen in plaats van echt vlees.

Producten die vrij zijn van antibiotica, ziekteverwekkers, ontlasting en andere contaminanten

Daarnaast heeft het bedrijf plannen om de investeringen te gebruiken voor een verdubbeling van zijn personeelsbestand en verdere groei van zijn team van chef-koks, wetenschappers, creatieve mensen en zakenmensen te laten groeien.

Duurzame eiwitten
"Onze investering in Memphis Meats is een spannende manier voor Cargill om het potentieel in dit groeiende segment van proteïnemarkt te ontdekken", zegt Sonya McCullum Roberts, president van growth ventures bij Cargill Protein, in een persbericht. "Memphis Meats heeft de potentie om onze klanten en consumenten te voorzien van uitgebreide eiwitkeuzes. Dat is in lijn met onze missie om de wereld te voeden op veilige, verantwoorde en duurzame wijze."

Plantaardige hamburgers
Bill Gates investeerde onlangs ook in de start-up Impossible Foods, dat plantaardige ham- en cheeseburgers maakt. De investering was onderdeel van een investeringsronde die in totaal $75 miljoen opleverde. Eerder behoorde Gates ook al tot een groep die in deze start-up investeerde.

Lees ook:
Total Corbion start levering melkzuurplastic van gecertificeerde suikerbiet

ABN Amro biedt zakelijke klanten volledige financiering voor verduurzaming gebouwen

McDonald’s bant vanaf 2018 belangrijkste antibiotica uit

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Vlees

CEO's vleesgiganten door politiek gehoord om inflatie

Analyse Varkens

Kan durfkapitaal de varkenscyclus verstoren?

Achtergrond Granen

Graanhandel keert Rusland niet volledig de rug toe

Aangeboden door accon■avm

Investeren in uw bedrijf met de EIA, MIA en VAMIL

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief