Meer dan £500 miljoen

Britse vleesexport stijgt fors in 2017

29 Augustus 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

De Britse export van rundvlees en varkensvlees heeft in het eerste halfjaar van 2017 de grens van £500 miljoen overschreden, een stijging van 18%. Dit blijkt uit cijfers van de HM Revenue and Customs (HMRC).

Uit deze cijfers blijkt dat er een enorme toename is geweest van de export naar landen buiten de Europese Unie (EU). Vooral Azië biedt veel nieuwe exportmogelijkheden voor de Britten. 

4

procent

steeg de export van varkensvlees naar landen buiten de EU

Stijgende exporten
De rundvleesexport naar landen buiten de EU is met 45% gestegen tot bijna 8.000 ton. Dat zorgt voor een totale exportstijging van £23,5 miljoen. Met name landen als China en Hongkong hebben bijgedragen aan deze groei. Zo zorgden deze ervoor dat de export van rundvlees verviervoudigde. 

Groeiende markt
De export van varkensvlees naar landen buiten de Europese Unie steeg met bijna 4%. Daarmee komt het totaal uit op 41.000 ton. Van dat aantal is meer dan de helft van de export naar China gegaan. Dat komt overeen met een stijging van £24 miljoen in de eerste helft van 2017.

Ook de Verenigde Staten zijn een groeiende markt voor de Britten. De export naar dat land steeg met 2,6% naar 4.500 ton varkensvlees.

Handelsovereenkomst gesloten
Deze cijfers scheppen een positief beeld over de vleesexport van het Verenigd Koninkrijk. Landen buiten de Europese Unie vormen een belangrijk afzetgebied voor de Britse export, zeker met de brexit in het vooruitzicht. De export naar landen buiten de EU zal naar verwachting nog verder stijgen. 

Ook is onlangs aangekondigt dat er een handelsovereenkomst is gesloten tussen het Verenigd Koninkrijk en China. Dat land ontvangt een waarde van £200 miljoen aan varkensvlees. Daarnaast gaat er ook nog varkensvlees, met een waarde van £34 miljoen naar de Filippijnen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden