Rundvleesexport

rundvlees varkensvlees

Nieuws Rundvlees

Flinke dip in Argentijnse export van rundvlees

De export van rundvlees uit Argentinië is in oktober met 30,9% gedaald, in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. Ook ten opzichte van vorige maand is een afname in het exportvolume (-25%) zichtbaar. Een stijging van de prijzen in de belangrijkste markten, zoals China en de Europese Unie, heeft het waardeverlies wel beperkt.
10 December 2021
stier Argentinië

Nieuws Vlees

Argentijns rundvlees kan wereldmarkt weer op

Argentijnse vleesverwerkers hebben met de nationale regering een akkoord gesloten over het gedeeltelijk hervatten van de rundvleesexport. De exportstop werd een maand geleden door de regering ingevoerd om de stijgende prijzen voor rundvlees te beteugelen. De verwerkers vreesden dat de ban werd verlengd.
17 Juni 2021
export Scheepvaart

Nieuws Vlees

Exportverbod voor 15 Argentijnse slachterijen

In Argentinië zijn 15 vleesproducenten van de exportlijst gehaald. Ze worden beschuldigd van het ontwijken van belastingen op de export richting het buitenland.
1 April 2021
rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Australië ziet concurrentie vanuit Zuid-Amerika

De droogte in Australië is elk jaar opnieuw een uitdaging voor melkveehouders. Nu vorig jaar eindelijk voldoende neerslag viel, was de stemming optimistisch en kon de veestapel weer aangevuld worden. Maar, een nieuw gevaar ligt op de loer. Het land dreigt namelijk de positie als op 1 na grootste exporteur van rundvlees te verliezen. Vooral vanuit het goedkope Zuid-Amerika is veel concurrentie.
23 Maart 2021
ierland

Achtergrond Ierland

Hoe goed is relatie tussen Nederland en Ierland?

Woensdag 17 maart 2021. In Nederland de dag waarop we massaal naar de stembus mogen, in Ierland de dag waarop St. Patrick's Day wordt gevierd. Het herdenken van beschermheilige Saint Patrick en het vieren van opgebouwde relaties staan ieder jaar op deze dag centraal. Hoe zit het eigenlijk met de handelsrelatie tussen Nederland en Ierland? En welke kansen zijn er nu de brexit zich voltrokken heeft?
17 Maart 2021
export transport colombia Scheepvaart

Nieuws Export

Corona geeft Nederlandse export een stevige klap

De Nederlandse export heeft in de eerste helft van dit jaar een stevige tik gekregen als gevolg van de coronacrisis. Ook de agrosector vangt hier enkele klappen op. In vergelijking met vorig jaar liep de uitvoer van goederen met bijna €23 miljard terug, een afname van 9%.
7 September 2020
slachterij vleesverwerking

Nieuws Coronavirus

Nog meer slachterijen met exportverbod naar China

China is nog niet klaar met het schrappen van vleesimporteurs. Inmiddels zijn er ook 8 Argentijnse vleesfabrieken aan de verboden importlijst toegevoegd en mogen zij tijdelijk geen vlees exporteren richting China.
20 Juli 2020
rundvlees varkensvlees

Inside Melk

Rundvleesexport VS loopt achter op vorig jaar

Amerikaanse rundvleesexporteurs hebben in oktober minder geëxporteerd dan vorig jaar in dezelfde maand, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie. Wel is de verwachting dat de rundvleesexport naar Japan weer kan toenemen.
10 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden