Levende varkens en bijproducten

Rusland breidt importban verder uit

30 Oktober 2017 - Wouter Baan

Het Kremlin heeft de importban op (vlees)vee uit Europa en de Verenigde Staten (VS) verder aangescherpt. De maatregelen zijn een reactie op de steun aan de Oekraïense separatisten.

Het Russische ministerie van Landbouw heeft te kennen gegeven dat de import van levende varkens uit de VS, Canada, Australië, Montenegro, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Albanië en de Oekraïne niet meer is toegestaan. Deze maatregel gold al voor varkens uit de Europese lidstaten.

Importban geldt tot 31 december 2018

Tot 2019
Ook vleesbijproducten van rundvee en varkens uit deze landen worden geweerd. Dit geldt ook voor gescheiden vetproducten en dierlijke oliën. De importban geldt in eerste instantie tot 31 december 2018.

In een toelichting liet het ministerie weten dat de aangescherpte importban geen gevolgen heeft voor de binnenlandse vraag in Rusland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden