Duidelijke trend

Ketenintegratie zet door in Canadese varkenssector

15 November 2017 - Wouter Baan

Steeds meer Canadese slachterijen kiezen ervoor om in de primaire varkenshouderij te stappen. De 5 grootste slachterijen in Canada zijn in 2017 flink gegroeid in het aantal zeugen.

Ongeveer 4 van de 5 grootste slachterijen in Canada hebben dit jaar de zeugenstapel flink uitgebreid. In totaal groeide de top 5 met 37.500 zeugen tot 308.500 stuks. Daarmee is nu een kwart van de Canadese zeugenstapel in handen van de 5 grootste slachtondernemingen.

Olympel is het bedrijf dat het snelst is gegroeid. De populatie nam met 28.000 zeugen toe tot 84.000 stuks. Olympel is een slachtconcern met 24 verwerkings- en slachtlocaties en telt ruim 11.000 medewerkers. Per week slacht het bedrijf circa 140.000 varkens, die naar 65 verschillende landen worden geëxporteerd.

Ketenintegratie tot in detail
De slachterij heeft de ambitie om de zeugenstapel verder uit te breiden. Zo wil het 5 nieuwe zeugenbedrijven starten in Quebec; met elk 2.400 zeugen. Ook andere slachterijen in de top 5, zoals HyLife en Maple Leaf, hebben deze ambities. HyLife wil ketenintegratie tot in detail organiseren, van genetica tot stallenbouw tot aan vleestransport.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden