Nabetaling PIG-prijssysteem

Vion-weekprijs legt het af tegen Spaanse notering

26 Januari 2018 - Wouter Baan - 1 reactie

Deelnemers aan het PIG-prijssysteem van Vion krijgen over het afgelopen jaar (2017/2018) een gemiddelde nabetaling van €1,15 per varken. Dit extraatje is te danken aan de Spaanse Llerida-notering die afgelopen zomer onverwacht hoog geprijsd stond.

Het PIG-prijssysteem is begin vorig jaar door de slachterij gelanceerd, als onderdeel van 'Good Farming Balance'. Met deze methodiek krijgen varkenshouders gegarandeerd een concurrerende prijs betaald. De prijs wordt namelijk gebaseerd op een 'mandje' van Europese noteringen, zoals de VEZG-notering (40%), de varkensprijs van Danish Crown (20%), de Spaanse Llerida notering (20%) en de Belgische Westvlees-notering (20%).

Dankzij hoge Lleride-notering 

Hoger dan weekprijs
Doordat de Llerida-notering in Spanje afgelopen zomer onverwacht hoog geprijsd stond, valt het PIG-prijssysteem hoger uit dan de weekprijs van Vion. Daarom kunnen deelnemers binnen dit concept rekenen op een nabetaling van €1,20 per kilo (inclusief btw). Per varken komt dit gemiddeld uit op €1,15.

Volgens Vion was de weekprijs wel conform het niveau van de andere notering in het prijsmandje. Ook laat de slachterij weten dat de samenstelling van het PIG-prijssysteem dit jaar hetzelfde blijft.  

Blijf op de hoogte!
Neem een abonnement op Varkens & Voer Pro om wekelijks op te hoogte te blijven van de bovenstaande noteringen en achtergronden. Deze prijzen zijn opgenomen in de bijbehorende sms-dienst  van het abonnement.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
john 28 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10877362/vion-weekprijs-legt-het-af-tegen-spaanse-notering][/url]
toch wel een goed systeem. Verkopen op een notering is makkelijk maar niet als die door de koper bepaalt wordt..
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Gaat Vion ook in Nederland reorganiseren?

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden