Nieuws Varkenspest

Afrikaanse varkenspest op groot Roemeens bedrijf

2 Juli 2018 - Wouter Baan

Op een varkensbedrijf in Roemenië met 45.000 dieren is Afrikaanse varkenspest geconstateerd. Het hele bedrijf is op slot gezet en alle varkens worden geruimd. Ondertussen gaat Europa bezig met het ontwikkelen van een vaccin.

De besmetting werd vorige week geconstateerd op een afdeling met 600 dieren. De Roemeense autoriteit op gebied van voedselveiligheid (ANSVSA) heeft maandag 2 juli gemeld dat alle dieren worden geruimd. Ook worden de karkassen van de geslachte varkens vernietigd. Onder toezicht van het ministerie van Defensie worden deze verbrand in verbrandingsovens.

Het bedrijf ligt in het district Tulcea, wat aan Oekraïne grenst. Begin juni werd door de Roemeense autoriteiten melding gedaan van uitbraken bij backyard-farms in dit gebied. Deze bedrijven zijn waarschijnlijk besmet geraakt doordat wilde zwijnen vanuit Oekraïne de grens zijn overgestoken.

Vaccin ontwikkelen
Om de opmars van het virus te stoppen, gaat de Europese Commissie bezig met het ontwikkelen van een vaccin. Dit bestaat momenteel nog niet. De Commissie maakt hiervoor een bedrag vrij van maximaal €10 miljoen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden