Shutterstock

Nieuws Bestuurswijziging

Linda Janssen nieuwe voorzitter POV

27 November 2018

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) heeft Linda Janssen-Verriet eensgezind als de nieuwe voorzitter van de organisatie gepresenteerd. Ook Wouter Oude Voshaar en Eric Stiphout sluiten zich aan bij het dagelijkse bestuur, waarmee deze weer op volle sterkte is.

Volgens de kersverse voorzitter is er werk aan de winkel, wat betreft de waardering en het vertrouwen. "Ik vind dat de varkenshouders in een oneerlijke positie worden geduwd", zo meldt ze. Janssen hoopt ook meer tijd te kunnen creëren voor zaken omtrent verduurzaming.

Ook het jaarplan van de POV is goedgekeurd, zonder tegenstemming. In 2019 zal de POV de aandacht leggen op versterking van de marktpositie, het ammoniakbeleid, geur en fijnstoffen en ook wordt er gekeken naar een betrouwbaar mestbeleid.

Reactie van minister Schouten
Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft gereageerd op de aanstelling van het nieuwe bestuur. Ze laat via een videoboodschap weten dat de toekomst van de sector haar aan het hart gaat en ze streeft naar maatschappelijke acceptatie van de varkenssector. Daarin is samenwerking met het nieuwe bestuur van groot belang.

Het nieuwe bestuur van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV).
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox