Shutterstock

Nieuws Afrikaanse Varkenspest

Fransen zetten leger in tegen AVP

25 Januari 2019 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Frankrijk heeft hulp van het leger ingeroepen om verspreiding van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. Militairen moeten de jagers in de Belgische Ardennen en de Meuse helpen met het afschieten van 500 potentieel besmette wilde zwijnen. 

Het virus werd donderdag 13 september in België geconstateerd en sindsdien doet Frankrijk er alles aan om ervoor te zorgen dat de ziekte de grens bij Frankrijk niet oversteekt. Dat meldt Didier Guillaume, de Franse minister van Landbouw.

500 tot 600 zwijnen doden
Zowel de president als de premier heeft toestemming gegeven het leger te mobiliseren, zo laat de minister weten aan televisiezender France2. De militairen zullen samen met de jagers en het Franse Staatsbosbeheer de wilde zwijnen afschieten en diverse vallen plaatsen.

"Er zijn circa 500 tot 600 beren die binnen 2 tot 3 weken moeten worden afgeschoten om ervoor te zorgen dat Frankrijk ongeschonden blijft", aldus de minister. Het gaat hierbij om zwijnen in de bufferzone, een omheind gebied van 80 vierkante kilometer aan de Franse grens. Deze is speciaal ingesteld tegen de verspreiding van de dierziekte.

Export in gevaar
Wanneer Frankrijk door de dierziekte getroffen wordt, dan betekent dat een flinke klap voor de varkenssector in het land. En nog belangrijker, dan zou de export (behoorlijk) stagneren, zo benadrukt de Franse minister.

De minister reist vrijdag 25 januari nog af naar de Belgische Ardennen om de ​​crisiseenheid voor te zitten. Deze wil meer controlemaatregelen invoeren om de verspreiding van de niet-overdraagbare epidemie te voorkomen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
petatje 25 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10881160/fransen-zetten-leger-in-tegen-avp]Fransen zetten leger in tegen AVP[/url]
Kijk dat is nou nog eens de daad bij het woord, niet lullen maar poetsen! Frankrijk zoals het ook is! Daar kan Nederland met zijn halfslachtige houding ten opzichte van zijn landbouw met een regering die zijn oren laat hangen naar een paar dieractivisten en daarmee grote economische belangen op het spel zet, nog wat van leren. Zo gaan andere landen om met regels binnen europa!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden